Sigara paketleriyle ilgili flaş karar: Artık değişiyor

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın sigara paketlerinde yapacağı yeni değişiklikle birlikte artık paketlerin üzerinde fiyat bilgisinin de bulunmasını sağlayacak.

Sigara paketleriyle ilgili flaş karar: Artık değişiyor

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tarım ve Orman Bakanlığı, tütün mamullerinin üretimini ve ticaretini düzenleyen yönetmelikte önemli değişiklikler yapmaya hazırlanıyor. Yeni taslak, tütün ürünlerinin paketlerinde yer alacak bilgilerden, üretim tarihine kadar geniş kapsamlı düzenlemeler içeriyor.

Yapılan düzenlemelere göre, sigara gibi tütün ürünlerinin paketlerinin üzerinde üretim tarihi ve yeri gibi önemli bilgileri içeren kodlama bilgisi bulunacak. Bu sayede, tüketiciye ürünün geldiği kaynağın ve üretim tarihine ilişkin net bilgiler sunulması amaçlanıyor. Ayrıca, tütün mamulünün perakende satış fiyatı da paketler üzerinde siyah zemin üzerine beyaz renkle net bir şekilde belirtilecek.

Haberler.com'da yer alan habere göre; tütün mamulü üretiminin denetimini daha da sıkılaştırmak adına, bakanlıktan Üretim ve Faaliyet Uygunluk Belgesi alınması zorunlu hale getirilecek. Bu belgenin alınması için mevcut prosedürlere ek olarak, ürünün fiziksel ve kimyasal özelliklerinin yanı sıra emisyon seviyelerinin de değerlendirilmesi gerekecek. Emisyon seviyeleri, bir tütün mamulünün tüketildiğinde havaya salınan maddelerin belirlenmesinde kritik bir rol oynayacak. Bu analiz sonuçları, belirlenen sınırlar içinde olup olmadığına göre değerlendirilecek.

Ayrıca, kayıtdışı üretimle mücadele kapsamında, firmaların proje tadilatı kapsamında sigara paketleme makinesi izinlerini alırken, bu bilgilerin Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü'ne bildirilmesi gerekecek. Bu önlemle, tütün mamullerinin izlenmesi ve piyasaya arzının denetlenmesi amaçlanıyor.

Son olarak, aynı marka ile iç piyasaya arz edilecek tütün mamullerinde, aynı kategoride sadece bir üretici veya ithalatçı tarafından piyasaya arz edilebilecek.

 

Sigara paketleriyle ilgili flaş karar: Artık değişiyor

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.