Personel alımı bekleyenlere kötü haber! Bakan Şimşek açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, katıldığı bir televizyon programında ekonomiye dair önemli açıklamalarda bulundu. Şimşek, Türkiye'nin ekonomik durumu hakkında değerlendirmelerde bulunurken, personel alımlarına ilişkin de önemli açıklamalarda bulundu.

Personel alımı bekleyenlere kötü haber! Bakan Şimşek açıkladı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, katıldığı bir televizyon programında önemli açıklamalarda bulundu. Şimşek'in ekonomiye dair değerlendirmeleri ve personel alımlarına ilişkin açıklamaları, Türkiye'nin ekonomik durumu hakkında önemli ipuçları verdi.

‘Kamu fedakarlık yapacak’

Sıkılaştırmaysa sıkılaştırma, kamu harcamalarını kısma mı… Hepsi yapılacak. Milletimiz bu geçiş döneminde bir fedalardık yapıyor. Kamu da bunu yapacak. Hiçbir bakanlığa personel noktasında emekli olanların harici personel alımına izin vermiyoruz.

Şimşek, yaptığı açıklamada, bütün kamu kurumlarına genelge gönderildiğini belirterek, harcamaların kısılacağını ve kontrol altına alınacağını vurguladı. Ayrıca, yapısal reformların ve takvime bağlanmış eylem planlarının olduğunu ifade etti.

Kredi politikasında kaynakların üretime yönlendirilmesinden yana olduklarını ve ilave tedbirler alacaklarını belirten Şimşek, orta vadeli programda sıkı para politikası, maliye politikası ve gelirler politikasının bulunduğunu dile getirdi.

Muhalefetin eleştirilerine de değinen Bakan Şimşek, muhalefetin sıkıntısının çözüm önerisi getirmemek olduğunu söyledi. Bunun yanı sıra, programın temelinin sağlam olduğunu ve cumhurbaşkanı tarafından sahiplendiğini ifade etti.

Personel alımı bekleyenlere kötü haber! Bakan Şimşek açıkladı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.