Şanlıurfa Valiliği'nden flaş açıklama! Gözaltılar var

Şanlıurfa'da muhtarlık iddiasıyla yaşanan kavgada kan aktı. Yerel seçimlere iki haftadan az bir süre kalırken Harran’da yaşanan muhtarlık kavgasında Ali Kiraz öldü, 2 kişi de yaralandı. Olaya ilişkin Şanlıurfa Valiliği'nden yapılan açıklamada, olayın yakından takip edildiği ve mahalli idare seçimlerinin huzur ortamında gerçekleştirilebilmesi için gerekli tüm önlemlerin alındığı belirtilirken, 4 kişi de gözaltına alındı.

Şanlıurfa Valiliği'nden flaş açıklama! Gözaltılar var

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Harran ilçesine bağlı Ortakonacık Mahallesinde gerçekleşti. İki grup arasında muhtarlık seçim süreciyle ilgili çıkan tartışma kısa sürede silahlı kavgaya dönüştü.

Kavgada Ali Kiraz, H.K. ve T.D. isimli şahıslar yaralandı. Yaralılar Şanlıurfa'daki hastanelere kaldırılırken, yaralılardan Ali Kiraz hastanede yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Olayın failleri olduğu değerlendirilen mahalle muhtarı M.K. ile diğer şüpheliler A.K., H.K. ve H.D. jandarma tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Olay yerine çok sayıda jandarma ekibi sevk edildi. Mahallede geniş kapsamlı güvenlik tedbiri alındı.

Valilik açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

 “17.03.2024 günü saat 18.00 sularında Harran ilçesine bağlı Ortakonacık Mahallesinde iki grup arasında muhtarlık seçim süreciyle ilgili olarak meydana gelen silahlı kavga olayı neticesinde üç kişi yaralanmış ve Şanlıurfa’daki hastanelerde tedavi altına alınmışlardır. Yaralı kişilerden A.K. kaldırıldığı hastenede vefat etmiş olup H.K. ve T.D. isimli yaralıların ise hayati tehlikesi devam etmektedir. Olayın failleri olduğu değerlendirilen Mahalle Muhtarı M.K. ile diğer şüpheliler A.K., H.K. ve H.D. Jandarma tarafından yakalanarak gözaltına alınmıştır.  Mahallede geniş kapsamlı güvenlik tedbiri alınmıştır.  Süreç Valiliğimiz tarafından yakından takip edilmektedir. Mahalli idare seçimlerinin İlimizde huzur ortamında gerçekleştirilebilmesi için güvenlik birimlerimizin büyük bir titizlikle gayret gösterdiği bu süreçte başta muhtarlık seçimleri olmak üzere sahada faaliyet gösteren bütün tarafların da hassasiyetle hareket etmeleri büyük önem taşımaktadır.  Kamuoyuna saygıyla duyurulur”.

Şanlıurfa Valiliği'nden flaş açıklama! Gözaltılar var

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.