Amerikalılar komşu ilde petrol çıkaracak

ABD firması yaklaşık 9,5 milyon lira yatırımla komşu il Diyarbakır’da günde yaklaşık 80 ton petrol çıkarmayı hedefliyor. İşte detaylar…

Amerikalılar komşu ilde petrol çıkaracak

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Amerikan merkezli Transatlantic Petroleum firması tarafından komşu il Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesinde ham petrol arama – çıkarma ve depolama faaliyeti planlanıyor. 

 

DEVASA YATIRIM 

Enerji Günlüğü’nde yer alan habere göre, yaklaşık 9,5 milyon lira değerindeki proje kapsamında 2 adet poligonda çalışma yürütülecek. Yeniev – 10 ve Yeniev – 11 Lokasyonlarında yapılacak olan sismik çalışmalar neticesinde, açılacak sondaj kuyuları vasıtasıyla petrol varlığı, petrolün özellikleri ve işletmeye yönelik verilerin sağlanması planlanıyor. Arama faaliyeti sonrasında da üretime ve depolamaya geçilmesi planlanıyor. 

 

GÜNLÜK YAKLAŞIK 80 TON HAM PETROL ÜRETİMİ

Belirlenmiş olan noktalarda yapılacak arama çalışmalarının ardından; kuyulardaki petrol debisi miktarı, kalitesi ve verimliliği gibi faktörler göz önüne alınarak, üretime geçilip geçilmeyeceğine karar verilecek. Daha önceden arazilerde yapılan gözlemsel tespitlere göre üretime geçilmesi halinde günlük yaklaşık 80 ton ham petrol üretimi yapılması ve depolanması öngörülüyor. Depolama ise her biri 500 m3/yıl depolama kapasitesine sahip 10 tank ile yapılacak. Böylece yıllık depolama kapasitesi 5 bin m3 olacak.

 

ÇIKAN GAZDAN ELEKTRİK ÜRETİLECEK

Planlanan faaliyet kapsamında yapılacak çalışmalar neticesinde; ortaya gaz çıkışı oluşması bekleniyor. Oluşturulacak düzenek ile bu gazların gaz yakma jeneratörlerinde yakılarak elektrik ihtiyacının karşılanması planlanıyor. Ayrıca fazla miktarda oluşacak gaz ise flare’ye gönderilerek yakma işlemine tabi tutulacak.

Amerikalılar komşu ilde petrol çıkaracak

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.