Şanlıurfa, nevroz kutlamalarına hazırlanıyor: Yer ve tarih belli oldu!

Şanlıurfa'da baharın gelişini simgeleyen ve binlerce kişinin katılımıyla coşkuyla kutlanan nevroz için hazırlıklar devam ediyor. Nevroz Tertip Komitesi, bu yılki kutlamaların detaylarını paylaşmak üzere DEM Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı önünde basın açıklaması düzenledi.

Şanlıurfa, nevroz kutlamalarına hazırlanıyor: Yer ve tarih belli oldu!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Nevroz Tertip Komitesi, DEM Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı önünde basın açıklaması düzenleyerek Baharın gelişini simgeleyen ve her yıl binlerce kişinin katılımıyla kutlanan nevrozun Şanlıurfa’da kutlanacağı yer ve zamanı açıkladı. 

Basın açıklamasına DEM Parti Şanlıurfa Milletvekilli Dilan Kunt Ayan, Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayları Gülşen Özer ve Celalettin Erkmen ve DEM Parti İlçe Eş Başkan adaylarının katıldı.

Basın açıklamasını komite adına Nevroz Tertip Komitesi Başkanı Ahmet Taş okudu. 

Ahmet Taş yaptığı açıklamada, 23 Mart Cumartesi günü saat 11.00'de 11 Nisan Stadyumu'nun yanında Nevroz kutlamalarının gerçekleştirileceğini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

“Değerli basın emekçileri, değerli arkadaşlar bizler bugün şehrimizde gerçekleşecek Newroz’u deklare etmek için buradayız. Demirci Kawa’nın yaktığı Newroz ateşi yüzyıllardır Kürdistanın dört bir yanında Kürt halkının özgürlük ve eşitlik mücadelesini aydınlatıyor. Newroz ateşindeki özgürlük mücadelemizde binlerce yıl geçti. Newroz ateşi bazen kanla söndürülmek istendi.  Bazen Newroz ateşi küllensin diye yüzlerce kişi öldürüldü. Newroz için yakılan ateş yasaklandı.  Büyük zulümler edildi. Kürtler için Newroz ateşi ölüme meydan okumak oldu. Kawa’nın binlerce yıl önce yaktığı ateşten bu yana nice direniş ve zulmün yazıldığı Newroz, Mazlum Doğan’ın teslimiyetlerin başladığı bir dönemde Amed zindanında Demirci Kawa’dan devir aldığı örsü, bedeninde üç kibrit çöpüyle yaktığı Newroz ateşiyle çağdaşlaştırarak bizlere armağan etti.

23 Mart Cumartesi günü 11 Nisan Stadyumu’nun yanındaki alanda saat 11.00’da başlayacak newroz şölenimize Dem Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Dem Parti Urfa İl ve İlçe Örgütleri, Dem Parti Urfa Milletvekilleri, Büyükşehir ve İlçe Belediye Eş Başkanı adaylarımız, ile sanatçılar Ozan Kazo ve Jinma Müzik topluluğunun katılımıyla düzenleyeceğiz”.

BAŞKAN ADAYLARINDAN DAVET 

Programa katılan DEM Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayları Gülşen Özer ve Celalettin Erkmen, Şanlıurfa’da bulunan tüm vatandaşları nevroz kutlamalarını beklediklerini ifade ettiler.

Şanlıurfa, nevroz kutlamalarına hazırlanıyor: Yer ve tarih belli oldu!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.