Canlı yayınlandı! Şanlıurfa’daki deprem konutlarının kurası çekildi

Aralarında Şanlıurfa’nın da bulunduğu deprem bölgesinde kalıcı konutların hak sahipliği kuraları devam ediyor. Bu konutların hak sahipleri bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Ankara'dan canlı bağlantıyla katılacağı kura töreniyle belirlendi. Şanlıurfa'da deprem konutlarında 215 hak sahibi kurayla belli oldu.

Canlı yayınlandı! Şanlıurfa’daki deprem konutlarının kurası çekildi

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Deprem felaketinin birinci yılında 46 bin konut hak sahiplerine teslim edildi. 300 bin inşaatın devam ettiği deprem bölgesinde 30 bin 697 ev daha tamamlandı.

‘Asrın felaketi’nden etkilenen 11 ildeki konutların hak sahipleri bugün belirlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kura çekilişine Ankara'dan canlı bağlantı ile katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş depremleri sonrasında dünyanın en başarılı iyileştirme operasyonlarından birinin yürütüldüğünü söyledi. “Bugün 30 bin 723 vatandaşımızı daha evlerine kavuşturuyoruz. Amacımız 442 bin hak sahibinin tamamını yuvalarına ve iş yerlerine kavuşturmak.” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Deprem maalesef bizi beklemiyor. Şehirlerimizi depreme dayanıklı hale getirmek için acele etmeliyiz. Bilhassa İstanbul gibi yoğun nüfusa sahip yerlerde böyle bir afetin altından kalkmak gerçekten çok zor olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın konuşması sonrası kura çekimleri yapıldı.

Şanlıurfa'da da deprem konutlarında Karaköprü ilçesi merkez mahallelerde konut kurasında hak sahibi olan 215 kişinin kura çekimi yapıldı.

Kura çekimi sayfası için tıklayınız

Canlı yayınlandı! Şanlıurfa’daki deprem konutlarının kurası çekildi

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.