Hilvanlı öğretmen ve öğrencilere akıl zekâ oyunu eğitimi

Hilvan Yerel Eylem Grubu ve Hilvan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle öğretmenlere ve öğrencilere uzman akademisyenler tarafından akıl ve zekâ oyunları eğitimi verildi.

Hilvanlı öğretmen ve öğrencilere akıl zekâ oyunu eğitimi

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son zamanların en popüler ve gündemdeki eğitimlerinin başında gelen akıl ve zekâ oyunları eğitimi Hilvan’da Yerel Eylem Grubu ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün katkılarıyla Bitlis Eren Üniversitesi akademisyenleri tarafından verildi.

Hilvan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafında belirlenen 30 öğretmen ve 30 öğrenciye 2 gün süren mangala, beştaş, santraç, patika, canga gibi akıl zeka oyunları Hilvan’da Yerel Eylem Grubu tarafından verildi.

Çocuklar; zihinsel, psikolojik ve bedensel gelişimi için akıl ve zekâ oyunların faydalı olduğu bilimsel olarak kanıtlanmış, akıl ve zeka oyunları terapisi başta olmak üzere pek çok terapi türünde dahi oyunların merkezde olduğunu söyleyen Hilvan Yerel Eylem Grubu Koordinatörü Yusuf Yavuz verilen eğitim hakkında şu açıklamada bulundu:

 “Hilvan Yerel Eylem Grubu olarak geleceğimiz olan öğrencilere çok önem veriyoruz. Çocuklarımızı zihinsel ve bedensel gelişmeleri için hiçbir fedakârlıktan kaçınmıyoruz. Ağaç yaşken eğilir atasözünden de anlaşıldığı gibi küçük yaşta verilen eğitimler çocuğun bütün hayatını etkiler. Özellikle zihinsel, sosyal ve duygusal  anlamda bir çocuğun gelişmesi için akıl zekâ oyunları çok önemlidir.  Akıl zekâ oyunları; bilgi gerektirmeyen, akıl yürütme, hızlı düşünme, yaratıcılık, ipuçlarından faydalanma gibi becerileri kullanmasını sağlayan oyunlardır. Çocukların farklı düşünebilmesini sağlama ve farklı çözümler üretebilmek için zihnin, mantığın, bilişsel kapasitenin gelişmesi için bu oyunlar çok önemli yer tutmaktadır. Bu kapsamda Bitlis Eren Üniversitesi Akademisyenlerinden olan Bedir Çifti ve Bedir Cula hocalarımızla anlaşarak öğretmen ve öğrencilere akıl ve zekâ oyunları eğitimlerini verdir. Bu tür eğitim ve etkinliklerimiz devam edecektir. Konu çocuk ve öğrencilerimiz olunca Hilvan Yerel Eylem Grubu şartlarını sonuna kadar zorlayarak öğrencilerimize her türlü etkinlik, eğitim ve faaliyetleri yapmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda bize destek olan Hilvan İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Sinan Ateş’e teşekkür ediyorum. Ne zaman konu öğrenciler olunca her zaman desteklerini yanımızda hissettik. Ayrıca Bitlis Eren Üniversitesi Akademisyenlerinde olan Bedir Çiftçi ve Bedir Cula hocalarımız bizi kırmayıp yoğun ders programlarına rağmen öğrencilerimize ve öğretmelerimize akıl ve zekâ eğitimleri verdikleri için teşekkür ediyorum”.

Hilvanlı öğretmen ve öğrencilere akıl zekâ oyunu eğitimi

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.