Kasko Fiyatlarını Değerlendirme Rehberi: Bütçenize Uygun Koruma

Kasko Fiyatlarını Değerlendirme Rehberi: Bütçenize Uygun Koruma

Kasko Fiyatlarını Değerlendirme Rehberi: Bütçenize Uygun Koruma

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala



Trafik sigortası gibi zorunlu tutulmayan kasko, karşı tarafın değil sigortalının hasarı ile ilgilenir. Özellikle çalınma, devrilme, yanma, çarpma, çarpılma gibi temel teminatlara sahip olan kasko, pek çok özel teminatla beraber genişletilebilir.  Maddi zararları minimize eden kasko, teminata bağlı olarak oluşan hasarın tamamını ya da bir bölümünü karşılar. Araç sahiplerinin bütçesini ve araçlarını koruyan bu önemli sigorta türü, genellikle senelik periyotlar halinde yenilenir. 

İsteğe bağlı şekilde sigorta poliçeleri yenilenirken ilgili şirket, pek çok faktörü göz önünde bulundurarak yeni bir teklif sunar. İsteğe bağlı olmasına rağmen araç sahiplerinin ciddi bir bölümü tarafından yapılan kaskoda değer listeleri baz alınır. Bu değer listesi, Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği’nce hazırlanmıştır. Dolayısıyla araç kasko sorgulama sonrasında bütçenize uygun bir koruma almak istediğinizde, sigorta şirketi aracınıza dair pek çok parametreyi değerlendirmek zorundadır. Aracınız için kasko sigortası yaptıracağınız zaman fiyat kadar hizmet kalitesine, müşteri yorumlarına ve poliçenin tüm detaylarına odaklanmanız gerekir. 

Kasko Sigortasında Fiyatı Hangi Unsurlar Belirler?

Hem bütçe dostu hem de verimli bir kasko teklifi almak, tüm araç sahiplerinin önem verdiği bir konudur. Bu süreçte size özel tekliflerle karşılaşmak adına mutlaka farklı sigorta şirketlerinin en güncel kasko tekliflerini göz önünde bulundurmalısınız. Kasko fiyatları hiçbir sigorta şirketinde standart olarak sunulmaz. Sigortanın türü ile beraber araç sahibine dair detaylar ve elbette araca dair bilgiler, bu teklifi doğrudan etkiler. Bu durumu göz önünde bulundurduğumuzda aynı sigorta şirketinin farklı kişiler için özel teklifler sunması doğal karşılanmalıdır. 

Kasko fiyatlarını belirleyen en temel ölçütlerden biri, araca dair kasko değeri olarak kabul edilir. Araçların kasko değeri dinamik bir unsurdur. Bu nedenle de belli dönemlerde güncellenmeye muhtaçtır. Söz konusu değerin belirlenmesinde aracın üretim yılı ve markası dikkate alınır. Bunların yanında aracın türü, modeli gibi faktörler de fiyat üzerinde ciddi bir etkiye sahiptir. Her sene ortalama düzeyde değer listeleri açıklanır ve kamuoyu ile paylaşılır. Sigorta şirketleri için değer listesi son derece kritik bir öneme sahiptir. 

Bu arada sigorta şirketleri sıfır ve ikinci el arabaları karşılaştırırken yedek parça bulma potansiyeli yüksek araçları analiz eder. Dolayısıyla yedek parçayı bulmanın kolay olduğu, tamirin daha uygun maliyetli olduğu ikinci el araçlar için daha düşük prim tutarı belirlenir. Diğer yandan da yaşlı araçların kaza yapma potansiyeli ve sıklığı yeni model araçlara kıyasla daha yüksek olabilir. Şirket prim fiyatını belirlerken bunu da göz önünde bulundurmalıdır. 

Bazı kasko şirketleri doğrudan bir yaş sınırı belirleyebilmektedir. Bunların haricinde spor araçlarla aile arabaları arasında da prim konusunda farklar söz konusudur. Araç içindeki özel ekipmanlar, aracı süren kişi sayısı, araç sahibinin mesleği, yaşadığı şehir, uzun yolculuklar yapma durumu, hasar geçmişi gibi unsurlar poliçe teklifini şekillendiren diğer önemli faktörlerdir. 

Kasko Fiyatları Nasıl Hesaplanır?

Kasko fiyatlarının hesaplanması genellikle güvenli sigorta şirketleri tarafından şeffaf bir şekilde gerçekleştirilir. Bu noktada şirketlerin online web sitelerinde yer alan hesaplama araçlarından yararlanabilirsiniz. Kişisel bilgilerinizi ve aracınıza dair teknik bilgileri detaylı/doğru şekilde girmeniz durumunda en doğru poliçe teklifi size kısa sürede ulaştırılacaktır. Kendiniz ve aracınızla alakalı bilgiler kadar özel durumunuz, mesleğiniz, aracı kullanma sıklığınız, şehriniz, yaptığınız uzun yolculuklar vs. total olarak değerlendirilir. 

Kasko fiyatları ana ve ek teminat taleplerinize bağlıdır. En ideal teklifle karşılaşmak adına farklı şirketlerin teminatlarını ve güncel fiyat tekliflerini karşılaştırmalısınız. Kasko değeri hesaplama, uzmanlık gerektiren, teknik bir süreçtir. Araç kasko değer listesi referans alınarak yıllık ödemeniz gereken prim düzeyi size teklif edilir. 

Kasko değer listeleri TSB tarafından aylık periyotlar halinde güncellenmektedir. Bu nedenle fiyat teklifi almak istediğinizde size sunulan prim değeri, bir ay sonra değişebilir. Özellikle enflasyon değerlerindeki keskin değişimler, bu fiyatların da güncellenmesinde etkili olur. Şirketlerin indirim ve cazip poliçe tekliflerini değerlendirmek için siz de vakit kaybetmeden kasko fiyatı hesaplama araçlarından yararlanmalısınız.

 

Kasko Fiyatlarını Değerlendirme Rehberi: Bütçenize Uygun Koruma

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.