Kim Milyoner Olmak İster'de 5 Milyon TL değerindeki sorunun cevabı

Kim Milyoner Olmak İster'de 5 Milyon TL değerindeki soru açıldı. Geçtiğimiz hafta Kim Milyoner Olmak İster yarışmasına katılan 19 yaşındaki yarışmacı Berk Göktaş, sergilediği başarılı bir performansla ikinci baraj sorusuna kadar ulaştı.

Kim Milyoner Olmak İster'de 5 Milyon TL değerindeki sorunun cevabı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kim Milyoner Olmak İster'de 5 Milyon TL değerindeki soru açıldı. 19 yaşındaki yarışmacı Berk Göktaş, geçtiğimiz hafta Kim Milyoner Olmak İster programına katılarak başarılı bir performans sergilemiş ve ikinci baraj sorusuna kadar ulaşmıştı.

Yarışmacı, büyük ödüllü soruyu 7'nci kez açtırarak adını bugün yarışma tarihine yazdırdı. Berk Göktaş, geçtiğimiz hafta TBMM ile ilgili soruya doğru cevap vererek 5 milyon TL değerindeki soruyu açtırmaya hak kazandı.

Bakara Suresi'nde kendilerine bıldırcın eti ve kudret helvası verilmesine rağmen İsrailoğullarının, "Biz Bir çeşit yemeğe asla katlanamayız" diye isyan edip Hz. Musa'dan "Rabb'ine dua et de versin" diyerek istedikleri arasında hangisi yoktur?

A: Mercimek
B: Soğan
C:Nohut
D: Sarımsak

Doğru Cevap: C Nohut

Ayetler

57. ayet: Bulutları üzerinize gölge kıldık ve size kudret helvası ve bıldırcın indirdik. Size rızık olarak verdiklerimizin temizinden yiyin (dedik). Onlar Bize zulmetmediler, ancak kendi nefislerine zulmettiler.

61. ayet: Siz (ise şöyle) demiştiniz: "Ey Musa, biz bir çeşit yemeğe katlanmayacağız, Rabbine yalvar da, bize yerin bitirdiklerinden bakla, acur, sarmısak, mercimek ve soğan çıkarsın." (O zaman Musa:) "Hayırlı olanı, şu değersiz şeyle mi değiştirmek istiyorsunuz? (Öyleyse) Mısır'a inin, çünkü (orada) kendiniz için istediğiniz vardır" demişti. Onların üzerine horluk ve yoksulluk (damgası) vuruldu ve Allah'tan bir gazaba uğradılar. Bu, kuşkusuz, Allah'ın ayetlerini tanımazlıkları ve peygamberleri haksız yere öldürmelerindendi. (Yine) bu, isyan etmelerinden ve sınırı çiğnemelerindendi.

Kim Milyoner Olmak İster'de 5 Milyon TL değerindeki sorunun cevabı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.