Bayramda kamuda idari, özelde ‘köprü izni'

10 Nisan'da başlayacak Ramazan Bayramı için kamuda tatil 9 güne çıkarıldı. Kamudaki idari izin, özel sektörde yok. Ancak özelde de ‘köprü izin’ ya da yıllık izin ile tatilin 9 güne uzatılması mümkün.

Bayramda kamuda idari, özelde ‘köprü izni'

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ramazan ayının yarısını bugün geride bırakıyoruz. 10 Nisan Çarşamba günü de bayramın ilk günü. Bugünlerde çalışanlar bayrama ilişkin planlarını yapmaya başladı. 

Geçtiğimiz hafta içerisinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanların 8 Nisan Pazartesi tam gün, 9 Nisan Salı (Arife) ise yarım gün idari izinli sayılacağına yönelik açıklaması sonrası kamuda 9 günlük tatil için planlamalar hızlandı. 

Özel sektörde idari izin söz konusu değil. Ancak özel sektör için de ‘köprü izin’ formülü ya da yıllık izin ile tatilin 9 güne uzatılması mümkün.

 

1,5 GÜN TELAFİ ÇALIŞMASI

Özel sektörde bayram tatilinin 9 güne çıkarılması için iş yeri bazında köprü izin formülü üretilebilir. İş Kanunu'nda 'telafi çalışması' olarak ifade edilmiş bir düzenleme bulunuyor. Buna göre; işveren resmi tatillerden önce veya sonra işyerini tatil ederek bütün çalışanlara izin verebiliyor. Yani işveren 8 Nisan Pazartesi gününü tam gün, 9 Nisan Salı gününü yani Arife'yle yarım gün tatil edip bütün işçilere izin verebilir. İşveren, bu 1,5 günlük tatili, iki ay içerisinde yani 9 Haziran'a kadar telafi çalışması yaptırma hakkına sahip. 

Bayramda kamuda idari, özelde ‘köprü izni'

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.