Emeklilerin ardından… Özel sektöre de promosyon verilecek mi?

Yıllardır kamu personelleri ile emekliler, maaşlarını aldıkları bankadan promosyon ödemesi alıyor. Emekli promosyon düzenlemesi yapılmışken özel sektör ve asgari ücretlilere de promosyon verilsin talebi gündemde.

Emeklilerin ardından… Özel sektöre de promosyon verilecek mi?

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Emeklilere promosyon ödemesi düzenlemesi yapıldı. Özel sektör ve asgari ücretlilere de promosyon düzenlemesi gelecek mi?

Bilindiği üzere yıllardır kamu personelleri ile emekliler, maaşlarını aldıkları bankadan promosyon ödemesi alıyor. Söz konusu promosyon ödemesi, maaşını belirli bir süre boyunca bir bankadan almayı taahhüt edenlere ödenmekte.

Sadece kamu personelleri ile emeklilere verilen promosyon ödemesinin özel sektör çalışanlarına da verilmesi gerekiyor.

 

ÖZEL SEKTÖRE DE VERİLİYOR AMA...

Özel sektörde çalışmakta olan personeller, bazı şartlar altında promosyon ödemesi alabiliyor. Bazı özel bankalar, 10'dan fazla çalışanı olan şirketlere promosyon ödemesi yapıyor. Bu bankalar, asgari ücretli çalışanlara 10 bin lira promosyon veriyor.

10 kişiden fazla çalışanı olan şirketlerde promosyon ödemesi, patrona veriliyor. Patron isterse bu promosyonu çalışanlarına dağıtıyor.

 

ÖZEL SEKTÖRE DE YAPILSIN

Emekli promosyon düzenlemesi geçen gün yapıldı ve 10 bin lira alan emeklilere 8 bin, 15 bin ile 20 arası alanlara 10 bin, 20 bin üzerinde emekli maaşı alanlara ise 12 bin lira promosyon verileceği belirtildi.

Özel sektör çalışanları, hazır promosyon düzenlemesi yapılmışken özel sektöre de promosyon düzenlemesi yapılması isteniyor. 10 bin alan emekli en düşük 8 bin lira promosyon ödemesi alıyorsa 17 bin alan asgari ücretlinin en az 13 bin 500 lira civarında promosyon alması gerekmektedir. 

Geçen dönem özel sektöre de promosyon için Meclis’te çağrıda bulunulmuştu. Seçim sonrası bu çağrı yeniden gündeme gelebilir.

Emeklilerin ardından… Özel sektöre de promosyon verilecek mi?

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.