Jandarmadan göçmen kaçakçılarına darbe: 4 günlük operasyonda 44 kişi gözaltına alındı!

6️ ilde göçmen kaçakçılığı organizatörleri ve düzensiz göçmenlere yönelik jandarma tarafından 4️ gün süren “kalkan-17” operasyonlarında; 4️4️ göçmen kaçakçılığı organizatörü ve 8️8️1️ düzensiz göçmen yakalandı.

Jandarmadan göçmen kaçakçılarına darbe: 4 günlük operasyonda 44 kişi gözaltına alındı!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala


İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya 6 ilde göçmen kaçakçılığı organizatörleri ve düzensiz göçmenlere yönelik jandarma tarafından 4️ gün süren “kalkan-17” operasyonlarının bilançosunu açıkladı. 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya “Aziz Milletimizin Bilmesini İsterim ki; İnsan kaçakçılığı yaparak, ülkemizi düzensiz göçün hedefi ve transit geçiş yolu haline getirmeye çalışan insan tacirlerine asla fırsat vermeyeceğiz. Ülkemizin her bölgesinde kararlılıkla sürdürdüğümüz operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek” dedi.

Jandarma Genel Komutanlığı Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticaretiyle Mücadele Daire Başkanlığı ve Göç İdaresi Başkanlığı koordinesinde; İl Jandarma Komutanlıklarınca Edirne, Kırklareli, Çanakkale, İzmir, Muğla ve Van’da 4️  gün süren operasyonlarda, yakalanan göçmen kaçakçılığı organizatörlerinin, 1️5️i tutuklandı, 1️1️i hakkında adli kontrol kararı verildi. Diğerlerinin işlemleri sürüyor. 

 Ayrıca operasyonlar sonucu düzensiz göçmenlerin arasına karışarak sınırı geçmeye çalışan, 4️ BTÖ mensubu ve 2️ FETÖ şüphelisi yakalandı.

Operasyonlar sonucu: ruhsatsız tabanca,  AK-47 Piyade Tüfeği, 2️4️ araç, 1️ sürat teknesi, çok miktarda Türk Lirası, döviz ve çok sayıda dijital materyale el konuldu. 

Yakalanan düzensiz göçmenler, ülkelerine geri gönderilmek üzere geri gönderme merkezlerine teslim edildi. 

Bakan Yerlikaya, “Operasyonları gerçekleştiren Kahraman Jandarmamızı ve Göç İdaresi Başkanlığımızın personelini tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle” ifadelerini kullandı.

Jandarmadan göçmen kaçakçılarına darbe: 4 günlük operasyonda 44 kişi gözaltına alındı!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.