Uyku kalitesini artırmanın basit yolu açıklandı

29 kişinin katıldığı 4 haftalık deneyle uyku kalitesini artırmanın basit bir yolu ortaya çıktı.

Uyku kalitesini artırmanın basit yolu açıklandı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Danimarka Teknik Üniversitesi'nden araştırmacılar, 4 haftalık deneyle uyku kalitesini artırmanın basit bir yolunu tespit etti. 29 kişinin katıldığı bir deney gerçekleştirildi. Independent Türkçe'nin haberine göre, deneyde, fanlarla çalışan farklı havalandırma sistemlerinin yerleştirildiği odalar kullanıldı. 

Buna göre az havalandırılan odalarda uyku kalitesinin düştüğü, iyi havalandırılan odalardaysa arttığı gözlemlendi.

Deneyde uyku kalitesini belirleyen en önemli etkenin havalandırma sistemlerinin odadaki karbondioksit oranını azaltması olduğuna dikkat çeken bilim insanları, güçlü fan sistemlerinin ayrıca havadaki partikülleri daha etkili biçimde temizlediği belirtti.

GECE UYANMA ORANINI ETKİLİYOR

Araştırmada, "Fan hızı artırılarak havalandırma oranı yükseltildiğinde, ölçülen uyku kalitesinin de iyileştiği görüldü" ifadelerine yer verildi. Daha etkili havalandırma sistemlerinin gece uyanma oranını azalttığı belirtildi. Araştırmacılardan Pawel Wargocki, odalardaki havalandırma seviyesinin bilişsel kapasiteyi etkilediğine dikkat çekerek şunları söyledi:

"Yatak odasındaki hava kalitesi, konsantre olma, anlama ve tepki verme gibi bilişsel yeteneklerinizi etkileyebilir. İyi havalandırılmış bir yatak odasında uyumak bilişsel yetenekleriniz açısından daha faydalı"

Diğer yandan araştırmacılar, deneyi ileride daha büyük bir grupla yaparak, nem oranı ve karbondioksit yoğunluğu arasındaki ilişkiyi de yakından incelemeyi amaçladıklarını bildirdi.

Uyku kalitesini artırmanın basit yolu açıklandı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.