Şulemsi'ye 550 bin TL ceza! İşte sosyal medya fenomeninin şaşırtıcı suçu

Sosyal medyada fenomenlerinden Şulemsi olarak bilinen Şule Kayatürk, güzellik salonlarını sağlık kuruluşları gibi gösterdiği gerekçesiyle MASAK tarafından 550 bin TL para cezasına çarptırıldı.

Şulemsi'ye 550 bin TL ceza! İşte sosyal medya fenomeninin şaşırtıcı suçu

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son zamanlarda Dilan Polat ve Engin Polat'ın tutuklanmasının ardından sosyal medya fenomenlerine yönelik artan denetimlerde Mali Suçları Araştırma Kurumu (MASAK), Şule Kayatürk'ü de incelemeye aldı. 

Güzellik merkezi sahibi olarak tanınan Şulemsi, MASAK'ın radarına takılan isimler arasında yer aldı.

MASAK'ın yaptığı inceleme sonucunda ortaya çıkan detaylar dikkat çekiciydi. Şulemsi'nin güzellik salonlarını sağlık kuruluşları gibi gösterdiği tespit edildi. Bu durum, mevzuatlara uygun olmayan reklamlar yapmasıyla sonuçlandı ve Şulemsi'ye 550 bin TL para cezası kesildi.

Şulemsi, lüks ve gösterişli yaşam tarzıyla dikkat çeken bir sosyal medya fenomeni olarak biliniyor. Özellikle Ramazan ayında alkolü bırakıp tövbe eden çalışanlarına çeyrek altın dağıttığı olayla gündeme gelmişti. Ancak bu kez aldığı para cezasıyla adı farklı bir şekilde anılmış oldu.

MASAK'ın bu tür incelemelerinin sonucunda benzer durumların ortaya çıkabileceği ve sosyal medya üzerinden yapılan reklam ve tanıtımların mevzuatlara uygun olması gerektiği önemle vurgulanıyor. 

Şulemsi'ye 550 bin TL ceza! İşte sosyal medya fenomeninin şaşırtıcı suçu

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.