Bakan Şimşek’ten KDV açıklaması: Sıkı denetim yapılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından bir mesaj yayınladı. Bakan Şimşek mesajında, KDV'deki oran uyumsuzluklarını tespit etmeye yönelik çalışmaların tamamlandığını aktarırken, denetimlerin sıkılaştırılacağını bildirdi.

Bakan Şimşek’ten KDV açıklaması: Sıkı denetim yapılacak

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin vergi sistemini güçlendirme ve vergi adaletini sağlama hedefi doğrultusunda önemli bir adım attı. 

Sosyal medya hesabından yayınladığı mesajda, Katma Değer Vergisi (KDV) alanında mevcut oranlardaki uyumsuzlukların tespit edilmesine yönelik kapsamlı çalışmaların tamamlandığını duyurdu.

Bakan Şimşek'in açıklamaları şöyle: 

"KDV'deki oran uyumsuzluklarını tespit etmeye yönelik; Vergi Denetim Kurulu Başkanlığımız, Gelir İdaresi Başkanlığımız ve Risk Analizi Genel Müdürlüğümüzün yapay zeka destekli çalışmalarını tamamladı.

 

"KDV ORANLARINI İSTİSMAR EDEN FİRMALARA DENETİMLER YAPILACAK"

Temel ihtiyaç ürünleri üzerindeki vergi yükünü azaltmak için uygulanan düşük KDV oranlarını istismar ettiği tespit edilen firmalara yönelik saha denetimleri yapılacak.

Vergi kayıp ve kaçağına sebebiyet vererek haksız kazanç sağlayanların ve haksız rekabet oluşturanların takipçisi olmaya devam edeceğiz."

Bakan Şimşek’ten KDV açıklaması: Sıkı denetim yapılacak

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.