Nihat Çiftçi ilk basın toplantısını düzenledi! Karaköprü Belediyesinin borcunu açıkladı

Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, belediyenin her ay 15 milyon lira açık verdiğini belirtti. Toplam borcun 431 milyon 500 bin lira olduğunu söyleyen Çiftçi, personel maaşlarında indirim yapılabileceğini de belirtti.

Nihat Çiftçi ilk basın toplantısını düzenledi! Karaköprü Belediyesinin borcunu açıkladı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

31 Mart seçimlerinde Karaköprü Belediye Başkanı seçilen Nihat Çiftçi, göreve geldikten sonra belediyedeki ilk basın toplantısını düzenlendi.

Toplantıda Karaköprü Belediyesi’nin gelir gider ve borçlarını açıklayan Çiftçi, “Karaköprü’yü bıraktığım gibi sanıyordum meğerse bıraktığım gibi değil. 2015 yılında Sıfır borçla kasasında o zamanki parayla 16 milyon 500 TL ile bırakmıştım ama şuan borç içinde” ifadelerini kullandı.

Karaköprü Belediyesi’nin toplam borcunun açıklayan Nihat Çiftçi, belediyenin her ay 15 milyon TL açık verdiğini belirterek toplam borcun 431 milyon 500 bin TL olduğunu söyledi. 

Oluşan bu borcun nedenlerini açıklayan Çiftçi, sözlerine şöyle devam etti: 

Kurumumuzda toplam çalışan sayısı bin 110 kişi. Bunun kadrolu olarak çalışan işçi ve memur sayısı 159 diğer kalanlar da şirkette çalışan belediye işçileri. Bunun dengesine baktığımız zaman 450 dengesiyle bunun gitmesi gerekiyor. Çünkü belediyeler bütçenin yüzde 30!unu geçmemeli, geçerse bütçe sarsılır yatırım yapamaz.

Seçimden önce personel ücretlerine yüzde 100’lük biz zaman yapıldı. İşçi sayısı fazla olunca bu zam maliyetti çok arttırdı ve belediye bütçesine eksi olarak yansıdı. 

Şimdilik seçim döneminde işe girdiğini tespit ettiğimiz 49 kişinin görevine son verdik 100 kişi içinde incelemelerimiz devam ediyor.”

Maaş konusuna değinen Nihat Çiftçi, belediye bünyesinde bulunan işçilere geçtiğimiz aylarda yapılan yüzde 100’lük zamda indirime gidilebileceğini söyleyerek, zamanında kendisinin de işçilere yüzde 116’lık zam yaptığını ancak bu zammı karşılayacak bütçesinin olduğunu belirtti.

Nihat Çiftçi ilk basın toplantısını düzenledi! Karaköprü Belediyesinin borcunu açıkladı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.