Türkiye’nin kuruyemiş haritası çıkarıldı! İşte Şanlıurfa’nın en çok tükettiği kuruyemiş

Türkiye’nin 81 ilinin kuruyemiş haritası belli oldu. Şanlıurfa’nın en çok sevdiği kuruyemiş ise şaşırttı. İşte Şanlıurfalıların en çok tükettiği kuruyemiş…

Türkiye’nin kuruyemiş haritası çıkarıldı! İşte Şanlıurfa’nın en çok tükettiği kuruyemiş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye'nin toplam kuru yemiş pazarı yıllık 3,5 milyar dolar seviyelerinde. Evlerimizde yıllık kişi başı 6.5 kilogram kuruyemiş tüketiyoruz. Kuruyemiş tüketiminde dünyada 5. sıradayız. Peki il il kuruyemişte tercihlerimiz neler? İGF’de yer alan habere göre, 81 ilin tartışmasız lideri ve 85 milyon vatandaşın ortak tercihi kavrulmuş siyah tuzlu çekirdek olurken, bazı iller tercihleri ile şaşırttı.

 

MESİR MACUNU - KUDÜS HURMASI 
Verilerine göre kuruyemiş tüketiminde en ilginç il mesir macunu tüketimi ile Osmaniye oldu. Bitlis ilk sırada Kudüs hurmasını tercih ederken, Bingöl ve Gümüşhane kavrulmuş badem içi tüketmeyi tercih ediyor. Aydın ve İzmir’in tercihi Antep fıstıklı sütlü çikolata olurken, Çankırı ve Bayburt’un ilk tercihi kaju oldu. Kuruyemişte Ankara’nın, Kocaeli’nin, Kayseri’nin, Kırşehir’in, Karabük’ün, Bartın’ın, Muş’un, Iğdır’ın, Ardahan’ın, Hakkari’nin ilk tercihi ise lüx karışık kuruyemiş oldu.

 

KAVRULMUŞ SİYAH TUZSUZ ÇEKİRDEK TERCİHİ ÇOĞUNLUKTA
Türkiye genelinde kuruyemişte ikinci tercih kavrulmuş siyah tuzsuz çekirdek olurken, bazı illerin tercihi ise çok çeşitli oldu. Aydın ili ikinci tercih olarak antep fıstıklı sarma sadrazamı tercih ederken, Bursa, Antalya, Konya, Yozgat, Eskişehir Trabzon, Tokat, Balıkesir, Sivas karışık kuruyemiş yemeyi tercih etti. Kocaeli, Adana, Gaziantep, Kastamonu, Mersin, Van ve Ordu’nun ikinci tercihi kaju olurken, Erzurum’un ikinci tercihi badem oldu.

 

ŞANLIURFA’NIN TERCİHİ HANGİSİ?

Şanlıurfalıların en çok tercih ettiği kuruyemiş siyah tuzlu çekirdek oldu. 

Kavrulmuş siyah tuzlu çekirdeği tercih eden iller ise; İstanbul, Bursa, Antalya, Samsun, Adana, Konya, Erzurum, Diyarbakır, Zonguldak, Sakarya, Tekirdağ, Kahramanmaraş, Bolu, Muğla, Yozgat,  Gaziantep, Eskişehir, Trabzon, Tokat, Balıkesir, Sivas, Kastamonu, Mersin, Van, Çanakkale, Malatya, Hatay, Ordu, Denizli, Düzce, Afyonkarahisar, Şanlıurfa, Giresun, Amasya, Yalova, Kırıkkale, Sinop, Erzincan, Çorum, Kırklareli, Bilecik, Kütahya, Artvin, Kars, Mardin, Isparta, Edirne, Rize, Şırnak, Batman, Adıyaman, Uşak, Niğde, Karaman, Ağrı, Siirt, Burdur, Tunceli, Kilis.

Türkiye’nin kuruyemiş haritası çıkarıldı! İşte Şanlıurfa’nın en çok tükettiği kuruyemiş

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.