IBAN’dan ödeme isteyen işletmeler yandı! Büyük cezalar geliyor

Tüketicilerin kredi kartı ile ödeme yapmalarını kabul etmeyerek IBAN'a transfer isteyen işletmeler, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın radarına girdi. Maliye yetkilileri, vergi kaçırmak amacıyla kredi kartı ödemesi yerine müşterilerinden IBAN üzerinden tahsilat yapmaya çalışan işletmeleri yakından takibe aldı.

IBAN’dan ödeme isteyen işletmeler yandı! Büyük cezalar geliyor

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kredi kartı ile ödeme yapılmasını kabul etmeyerek IBAN'dan transfer isteyen işletmeler, büyük miktarlarda ceza gelebilir. 

Vergi müfettişleri, vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine harekete geçerek kredi kartı ödemesini kabul etmeyen ve IBAN'a havale isteyen işletmelere yönelik cezai işlem uygulamaya hazırlanıyor. Bankalar ve kredi kartı okuma makineleri veren diğer kurumlar, cihazlarda gerçekleşen satış bilgilerini Maliye Bakanlığı ile paylaşıyor. Bu bilgiler doğrultusunda vergi müfettişleri, hesabına sürekli farklı kişilerden havale gelen banka hesabı sahiplerine cezalı tarhiyatlar uygulayacak.

Özellikle küçük esnaf ve hizmet sektöründe sıklıkla karşılaşılan bu durum, vergi kaybına ve kaçağına yol açtığı için ciddi bir endişe kaynağı. Hizmet sektöründe stok problemi olmadığı için müşterilerin IBAN yoluyla ödemeye yönlendirildiği ve bu tür işlemlerin kayıt dışı ekonomiyi beslediği belirtiliyor.

Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı, kazançları ile harcamaları uyumlu olmayan kişilere yönelik analizlerini hızlandırdı. Kazançlarına kıyasla lüks yaşam sürdüğü tespit edilenler ve gerçek kazançlarını beyan etmeyenler, vergi denetimine alınıyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in vurguladığı gibi, vergi kaybı ve kaçağına sebep olanları takip etmek ve haksız rekabet oluşturanları önlemek amacıyla çalışmalara devam edilecek.

IBAN’dan ödeme isteyen işletmeler yandı! Büyük cezalar geliyor

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.