Depremden etkilenen Şanlıurfa dahil 11 ilin ihracatı ne kadar oldu?

6 Şubat 2023’de Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerden etkilenen Şanlıurfa dahil 11 ilin toplam ihracatı bu yılın ocak-mart döneminde 4,8 milyar dolara yükseldi.

Depremden etkilenen Şanlıurfa dahil 11 ilin ihracatı ne kadar oldu?

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

6 Şubatta Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerden etkilenen Şanlıurfa dahil 11 ilin toplam ihracatı bu yılın ocak-mart döneminde geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 19 artarken ihracat 4,8 milyar dolara ulaştı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerinden yapılan derlemeye göre, toplam ihracat yılın ilk üç ayında 63,7 milyar dolar oldu. 

Buna göre depremden etkilenen Urfa dahil 11 ilin 9'unun ihracatı arttı, iki ilin ise düştü. Bu kapsamda illerin toplam ihracatı yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 19 artarak 4 milyar 796 milyon dolara ulaştı.

En fazla ihracat yapan şehir 2 milyar 526 milyon dolarla Gaziantep oldu. Bu şehri 826,3 milyon dolarla Hatay, 762,8 milyon dolarla Adana takip etti.

İhracatını en hızlı artıran kent yüzde 57,41 ile Hatay oldu. Hatay’ı yüzde 44,94 ile Şanlıurfa, yüzde 25,79 ile Kahramanmaraş izledi. İhracatı gerileyen iller ise yüzde 37,1 ile Osmaniye ve yüzde 20,7 ile Diyarbakır. 

Depremden etkilenen Şanlıurfa dahil 11 ilin ihracatı ne kadar oldu?

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.