Öğretmen açığı 10 bin! “Şanlıurfa’ya pozitif ayrımcılık yapılsın”

ÖZEL HABER | Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öğretmen atamalarının fazla uzamayacağını açıklamasının ardından gözler ne kadar atama yapılacağına çevrildi. Şanlıurfa’daki eğitim sendikalarının temsilcileri, yaklaşık 10 bin öğretmen açığının bulunduğu Şanlıurfa’ya atamalarda pozitif ayrımcılık yapılmasını ve bütçe disiplini gibi kısıtlayıcı gerekçelerin öne sürülmemesini istiyor.

Öğretmen açığı 10 bin! “Şanlıurfa’ya pozitif ayrımcılık yapılsın”

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Öğretmenlere atama müjdesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde dün kabine toplantısı sonrası öğretmen atamalarıyla ilgili soruya yanıt veren Erdoğan, “Öğretmen atamaları fazla uzamayacak, yakında bir miktar atama yapacağız. Ancak şimdi rakam vermek doğru olmaz, Milli Eğitim Bakanımız konuyu çalışıyor" dedi.

Erdoğan’ın açıklaması sonrası gözler ne kadar atama yapılacağına, kontenjan ve branş dağılımına çevrildi.

2024 MEB atama takviminin açıklanmasının ardından kontenjan ve branş dağılımı belli olacak.

Öğretmen atama kılavuzu ile birlikte başvuru tarihleri, branş ve kadro dağılımları ilan edilecek.

Şanlıurfa’daki eğitim sendikalarının temsilcileri kentteki öğretmen açığının çok fazla olduğunu ve yaklaşık 10 bin öğretmen atamasının Şanlıurfa’ya yapılması gerektiğini belirtti.

 

COŞKUN: URFAMIZDA 8 BİNİN ÜZERİNDE ÖĞRETMEN AÇIĞI VAR

Gazete İpekyol’a açıklamalarda bulunan Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) ve Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun, Türkiye genelinde 100 binin üzerinde olan öğretmen açığının bulunduğunu kaydetti. 

“Bizim isteğimiz mutlaka bu açığın kapatılacak şekilde atama yapılmasıdır” diyen Coşkun, Şanlıurfa’daki öğretmen açığının da çok fazla olduğuna dikkati çekti. Coşkun, şunları söyledi:

“Yalnızca Urfamızda 8 binin üzerinde öğretmen açığımız var. Ayrıca biz sınıfları 25 kişilik seviyeye getirsek, ikili eğitimleri normale dönüştürsek, en az ihtiyacın 2 veya 3 katı öğretmen ihtiyacı doğacaktır.

En genç nüfusa sahip ilimizde her yıl yaklaşık 60 bin çocuk dünyaya geliyor ve 1. sınıfa kayıt yapılıyor, dolayısıyla planlama yapılırken bunların hesabı kitabı iyi yapılarak tüm çocuklarımıza eğitimin tüm imkanları en iyi şekilde sarf edilerek yatırım yapılarak eğitim kalitesi artırılmalıdır.”

 

“BÜTÇE DİSİPLİNİ GİBİ KISITLAYICI GEREKÇELER ÖNE SÜRÜLMEMELİ”

Coşkun, eğitimden tasarruf olmayacağını belirterek, “Her çocuğun hayatı özeldir ve hiçbir çocuğun yedeği yoktur. Her zaman eğitimi önceleyen hükümet gerçek ihtiyacı karşılayacak kadar öğretmen atamasını da öncelenmelidir. 

‘68 bin öğretmen ataması’ diye uzun süredir sesini duyurmaya çalışan meslektaşlarımız duyulmalı, öğretmen atama sayısı belirlenirken emekli olan sayısı, bütçe disiplini gibi kısıtlayıcı gerekçeler öne sürülmemeli, ücretli öğretmenle kapatılmaya çalışılan gerçek ihtiyaç görülmelidir” dedi 

İbrahim Coşkun, en az 50 bin öğretmen atamasının yapılması gerektiğini kaydetti. 

 

ORUÇ: KONTENJAN AÇIĞI KAPATMAKTAN ÇOK UZAK

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Şanlıurfa Şube Eşbaşkanı Murat Oruç da Türkiye genelinde yaklaşık 130 bin olan öğretmen açığının Şanlıurfa’da 10 bin dolayında olduğunu kaydetti.

“Sendikamızın verilerine göre ilimizde yaklaşık 10 bin dolayında açık bulunmaktadır” diyen Oruç, şunları söyledi:

“Her yıl ilimizde yaklaşık 4 bin öğretmen farklı illere tayin istemekte olup, bu açık her geçen yıl artmaktadır. En son 2023 yılının mayıs ayında 45 bin atamadan 4,700 öğretmen ilimize atandı. Bu sayı her yıl ilimizden tayin giden öğretmen sayısına eşit olmaktadır. Dolayısıyla ilimize atamalardan ayrılan kontenjan, açığı kapatmaktan çok uzaktır.”

 

“POZİTİF AYRIMCILIK YAPMASI TEMEL BEKLENTİMİZ”

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in geçen yıl ağustos ayında kenti ziyaretinde Şanlıurfa’da eğitimde en büyük sorunun öğretmen açığı olduğunu söylediğini hatırlatan Oruç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sayın Bakan Tekin’den çocuk doğum oranının en yüksek olduğu, her yıl 60 bin çocuğun doğduğu kentimize öğretmen atamalarında pozitif ayrımcılık yapması temel beklentimizdir.  Eyyübiye ilçesinde derslik başına düşen öğrenci sayısı ilkokul-ortaokullarda 49, Haliliye'de ise 40 olduğu düşünülürse en az 10 bin öğretmen atamasının ilimize yapılması gerekmektedir. Öğretmen atamalarında Eğitim-Sen olarak KPSS puanının esas alınmasını, mülakat adı altında torpilin yolunu açan uygulamalardan da bir an önce vazgeçilmesini talep ediyoruz”.

Öğretmen açığı 10 bin! “Şanlıurfa’ya pozitif ayrımcılık yapılsın”

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.