Et fiyatlarında hareketlilik devam ediyor! Bir zam daha geldi

Et ve Süt Kurumu, sanayicilere sattığı karkas et fiyatlarına yüzde 14 zam yaptı. Gelen zam sonrası piyasada yükseliş bekleniyor.

Et fiyatlarında hareketlilik devam ediyor! Bir zam daha geldi

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Et ve Süt Kurumu tarafından et fiyatlarına bir zam yapıldı. Gerçekleştirilen ithalata rağmen karkas kesim fiyatları aralıksız zamlanırken, kurum bu sefer de et fiyatlarına yüzde 14 zam yaptı.

 

245 LİRADAN ALIYORLARDI KARKAS ET 280 LİRAYA ÇIKARILDI

Et ve Süt Kurumu, piyasayı düşürmek için dışarıdan aldığı karkas satış fiyatlarında artışa gitti. ESK, sanayiciye ithal karkası 245 liradan satarken, satış fiyatını 35 lira artırarak 280 liraya çıkardı. Durmaksızın yapılan ithalata rağmen et fiyatlarının yükselişi önlenemezken, sanayiciye satılan ithal karkas fiyatlarının artırılması, piyasada et fiyatlarına da olumsuz yansıması bekleniyor.

Et ve Süt Kurumu, bilindiği üzere et fiyatlarına müdahale etmek için kasaplık hayvan ithalatının yanında karkas et ithalatı da yapıyor. İthal edilen karkas etler de marketlere ve sanayicilere satılıyor. Marketlere ithal karkas etler 235 liradan satılırken, sanayiciye 245 liradan veriliyordu. Marketlere satılan ithal karkas et fiyatlarında bir artış yapılmazken, sanayiciye satılan karkas et fiyatları 35 lira artırılarak 280 liraya çıkarıldı.

Et fiyatlarında hareketlilik devam ediyor! Bir zam daha geldi

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.