Milletvekilli maaşlarına zam geliyor! İşte belirlenen fiyat

Kamu personellerine yönelik toplu sözleşme gereği belirlenecek olan maaş artışı, milletvekillerinin maaşlarında da etkili olacak. Bu durumda, milletvekillerinin maaşları Temmuz ayı itibariyle 25 bin TL artacak.

Milletvekilli maaşlarına zam geliyor! İşte belirlenen fiyat

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Temmuz ayında kamu personellerine yönelik toplu sözleşme gereği maaş zammı yapılacak. Bu kapsamda, milletvekillerinin maaşları da memur maaşlarına endeksli olarak artacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın açıklamasına göre, memurlara yapılacak olan yüzde 18.13 civarındaki zam oranı, milletvekillerinin maaşlarına da yansıyacak.

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre, enflasyon farkının beklentilere göre yüzde 7.4 seviyesinde olması öngörülüyor. Bu durumda, memurlara verilecek olan zam oranı da yüzde 18.13 civarında olacak.

 

MİLLETVEKİLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK? 

Şu anda milletvekillerinin maaşları 141 bin 883 lira seviyesinde bulunuyor. Milletvekili emeklilerinin ise 96 bin 958 lira maaş aldığı biliniyor. Yapılacak olan yüzde 18.13 oranındaki zam ile milletvekillerine yaklaşık olarak 25 bin 600 lira civarında maaş artışı yapılacak.

Milletvekili emeklisi ve milletvekilliği yapanların toplamda aldığı maaş ise 238 bin 841 TL seviyesinde bulunuyor. Bu kişilerin maaşları ise yaklaşık olarak 43 bin lira artacak ve 282 bin lirayı geçecek.

Milletvekillerinin maaşlarındaki bu artış, kamu personellerine yapılacak olan zam oranıyla doğru orantılı olarak belirleniyor ve Temmuz ayı itibariyle yürürlüğe girecek.

Milletvekilli maaşlarına zam geliyor! İşte belirlenen fiyat

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.