Büyükşehir Belediyesi sokak hayvanları için kendi mamasını üretecek

Sokak hayvanlarının mama ihtiyaçlarını karşılayan Büyükşehir Belediyesi artık kendi mamasını kendisi üretecek. Sokakların sevimli dostlarına yönelik başlatılan mama üretimi ile Büyükşehir Belediyesi büyük bir tasarruf sağlayacak.

Büyükşehir Belediyesi sokak hayvanları için kendi mamasını üretecek

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sokak hayvanlarını korumaya yönelik çalışmalar yapan Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Daire Başkanlığı tarafından kurulumu gerçekleştirilen mama fabrikasında seri üretim başladı. 

Sokakların sevimli dostlarına yönelik mama desteklerini 7/24 sürdüren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, mama üretim tesisi kurdu. Test aşamalarının tamamlanmasıyla birlikte sağlıklı, katkısız ve yüksek proteinli mamalar üretilmeye başlanıldı.

4 personel ve 1 gıda mühendisinin yer aldığı mama ve kompost gübre üretim merkezinde aylık ortalama 3 bin 500 kilogram kedi ve köpek maması üretiliyor. “Sevimli Dostlarımızın yanındayız” sloganıyla üretime başlayan tesiste artık yemekler burada değerlendirilerek mama haline getiriliyor. 

Tesisin üretime başlamasıyla israfında önüne geçilerek büyük bir tasarruf sağlandı. Bayat ekmekler tesiste kedi ve köpekler için mama haline getiriliyor. Piyasadaki mamalarla eş değer kalitede olan mama sokak hayvanlarına görevliler tarafından veriliyor. Tesiste ayrıca organik kompost gübre üretimi de yapılıyor.

Büyükşehir Belediyesi sokak hayvanları için kendi mamasını üretecek

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.