Emine Şenyaşar'a bir dava daha

Suruç’ta Haziran 2018 tarihinde eşi ve iki oğlu öldürülen, sonrasında adalet nöbetine başlayan Emine Şenyaşar hakkında "cumhurbaşkanına hakaret" iddiasıyla dava açıldı.

Emine Şenyaşar'a bir dava daha

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde eşi ve iki oğlunu eski AK Parti Şanlıurfa milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın akrabaları ile çıkan kavgada kaybeden Emine Şenyaşar  hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaretten dava açıldı. 

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı, adliye binası önünde 846 gün ‘adalet nöbeti’ tuttuktan sonra eylemini Ankara'da Adalet Bakanlığı önüne taşıyan ve buradaki eylemini 84'üncü gününde sürdüren Emine Şenyaşar hakkında iddianame hazırladı.

Şanlıurfa Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, Cumhurbaşkanı Erdoğan “mağdur” olarak yer aldı. 

Şenyaşar hakkında, 8 Ekim 2022’de adliye önünde sarf ettiği sözler nedeniyle dava açılırken,  Şenyaşar'ın TCK’nın “kasti suç gerekçesi ile belli haklardan yoksun bırakma” ve “hapis cezasından mahsup” maddelerinden cezalandırılması talep edildi. 

İlk duruşmanın tarihi 31 Ekim. 

Emine Şenyaşar hakkında ‘adalet nöbeti’ tutmaya başladığı 9 Mart 2021 tarihinden bu yana 31 soruşturma başlatılırken, bunların 11'i davaya dönüştü.

Emine Şenyaşar'a bir dava daha

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.