6 kişi hayatını kaybetmiş 99 kişi yaralanmıştı! Bombalı terör saldırısında cezalar belli oldu

13 Kasım 2022 tarihinde PKK/YPG'nin talimatıyla İstanbul’da Taksim İstiklal Caddesi üzerinde gerçekleşen bombalı saldırının ardından 6 kişi hayatını kaybetmiş 99 kişi de yaralanmıştı. Saldırıyı düzenleyen yabancı uyruklu Ahlam Albashir’in yargılandığı davada karar çıktı.

6 kişi hayatını kaybetmiş 99 kişi yaralanmıştı! Bombalı terör saldırısında cezalar belli oldu

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul'un simgelerinden biri olan Taksim İstiklal Caddesi'nde gerçekleşen bombalı saldırı davasında, Ahlam Albashır'a "Devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak" suçundan 7 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Albashır'a ayrıca diğer suçlardan bin 794 yıla kadar hapis cezası daha verildi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, Ahlam Albashır'ın son sözü sorulduğunda, savunma yapmayı reddederek, verilecek herhangi bir cezayı kabul ettiğini belirtti. Albashır, diğer sanıklarla ilgili ise bilgi vermedi.

Duruşmada, Albashır'ın avukatları da hazır bulundu. Diğer sanıklar ise suçlamaları reddederek beraatlerini talep ettiler.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede, 13 Kasım 2022 tarihinde gerçekleşen saldırının PKK/KCK silahlı terör örgütünün Suriye uzantısı YPG/PYD/SDG tarafından planlanıp gerçekleştirildiği belirtiliyor. Saldırı sonucu birçok kişi hayatını kaybetmiş ve yaralanmıştı.

6 kişi hayatını kaybetmiş 99 kişi yaralanmıştı! Bombalı terör saldırısında cezalar belli oldu

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.