Şanlıurfa'da halk oyunları şöleni: Toki Battani İlkokulu birincilik kupasını evine götürdü!

Şanlıurfa'da "Tek Ses İki Hareket" projesi kapsamında Valilik Kupası Halk Oyunları Yarışması gerçekleşti. İlkokullarda 38 okulun katıldığı yarışmada Toki Battani İlkokulu birinci oldu.

Şanlıurfa'da halk oyunları şöleni: Toki Battani İlkokulu birincilik kupasını evine götürdü!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa, UNESCO tarafından müzik şehri ilan edilmesi ve kültür değerlerinin yaşatılması amacıyla Şanlıurfa Kültür Eğitim Sanat ve Araştırma Vakfı ve Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile "Tek Ses İki Hareket Projesi"ni yürütmeye devam ediyor.

 Projenin kapsamında 24-25-26 Nisan 2024 tarihlerinde 11 Nisan Kapalı Spor Salonu'nda heyecanla beklenen Valilik Kupası Halk Oyunları Yarışması gerçekleşti. İlkokullarda 38 okulun katıldığı yarışmada Toki Battani İlkokulu birinci oldu.

13 İLÇEDEN 115 OKUL KATILDI

Yarışmada ilkokul, ortaokul ve lise kategorilerinde 13 farklı ilçeden toplamda 115 okulun öğrencileri, geleneksel halk oyunlarını sahneye taşıyarak izleyicilere görsel bir şölen yaşattı.

"KÜLTÜRLÜ GENÇLİK HUZURLU GELECEK"

"Kültürlü Gençlik Huzurlu Gelecek" mottosuyla 2022 yılında ilk kez düzenlenen "Tek Ses İki Hareket" projesinin temel amacı, geleneksel müzik ve halk oyunlarının yaşatılması, gelecek nesillere aktarılması ve çocukların öz kültürlerine sahip çıkmalarının sağlanması. Proje kapsamında düzenlenen sosyal ve kültürel etkinlikler aracılığıyla çocukların kötü alışkanlıklardan korunması da amaçlanıyor.

 

 

Şanlıurfa'da halk oyunları şöleni: Toki Battani İlkokulu birincilik kupasını evine götürdü!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.