Uçmak isteyen Şanlıurfalılara kötü haber! Bilet fiyatlarına büyük zam geldi

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, iç hatlarda uçak bileti tavan ücretlerine yüzde 30'luk bir zam yapıldı.

5

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü iç hatlarda uçak bileti tavan ücretlerine yüzde 30'luk bir zam yapıldığını açıkladı. Yurt içi uçuşlarda tavan fiyat 3 bin 250 TL olarak belirlendi. Bu yeni uygulama ile birlikte iç hatlarda ekonomi sınıfı uçak biletlerinde fiyatlar artış gösterdi.

Önceki uygulamada, uçağın yüzde 85'lik bölümü için tavan fiyat bin 650 TL iken, geri kalan yüzde 15'lik bölüm için 2 bin 500 TL olarak belirlenmişti. Ancak, yapılan son düzenlemeyle bu fiyatlar yükseltildi. Yeni uygulamaya göre, uçağın yüzde 85'lik bölümü için tavan fiyat 2 bin TL'ye, geri kalan yüzde 15'lik bölümü için ise 3 bin 250 TL'ye çıkarıldı.

Bu kararın ardından iç hatlarda bilet satan firmalar, gerekli düzenlemeleri yaparak zammı fiyatlarına yansıttı. Ancak, iç hat business sınıfında ve dış hat bilet fiyatlarında tavan ücret uygulamasının bulunmaması dikkat çekiyor.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün 2013 yılında iç hatlarda tek yönde tavan fiyat uygulamasını getirmesiyle birlikte, bu alanda fiyatlandırma politikalarında belirli bir düzen ve kontrol sağlanmıştı.