Zorunlu trafik sigortasında yeni dönem başladı

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), 1 Mayıs itibarıyla zorunlu trafik sigortası primlerinde uygulanacak yeni hasar maliyet endeksini devreye aldı. Bu yeni endeks, sigortalıların menfaatlerini korumak ve hasar prim dengesinde sürdürülebilirliği sağlamak amacıyla hayata geçirildi.

Zorunlu trafik sigortasında yeni dönem başladı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Değişen ekonomik koşulları dikkate alan SEDDK, her ayın başında hesaplanacak olan hasar maliyet endeksi ile zorunlu trafik sigortası primlerini belirleyecek. Bu endeks, asgari ücret artışı, yedek parça ve aksesuar fiyatları, motorlu araç fiyatlarındaki değişimler ile bakım ve onarım fiyatları gibi faktörleri içerecek şekilde oluşturulacak.

SEDDK tarafından yapılan açıklamaya göre, mayıs ayı için belirlenen hasar maliyet endeksine dayanarak hesaplanan prim artışı azami yüzde 3 olarak belirlendi. Bu da sigorta şirketlerinin, zorunlu trafik sigortası poliçe fiyatlarında mayıs ayında azami yüzde 3 artış yapabileceklerini ifade ediyor.

Zorunlu trafik sigortası, araç sahiplerinin karşılaşabileceği olası zararları ve riskleri minimize etmek amacıyla mevzuat gereği yaptırmak zorunda oldukları bir sigorta türüdür. Yeni hasar maliyet endeksi uygulamasıyla birlikte, primlerin daha adil ve dengeli bir şekilde belirlenmesi hedeflenmektedir.

Bu yeni düzenlemeyle birlikte, araç sahipleri ve sigorta şirketleri arasındaki denge korunurken, tüketicilerin de daha uygun ve adil primlerle sigorta yaptırma imkanı artmış olacak.

Zorunlu trafik sigortasında yeni dönem başladı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.