Ekonomik ulaşımın yeni gözdesi: Şanlıurfa'da havaların ısınmasıyla motosiklet satışları uçuşa geçti!

ÖZEL HABER | Şanlıurfa’da havaların ısınmasıyla sokaklardaki motosiklet sayısı artmaya başladı. Ekonomik ve pratik bir ulaşım seçeneği olan motosikletlere ilgi her geçen gün artıyor. Artan ilgi motosiklet satışlarında gözle görülür bir hareketlenmeye sebep oldu. Kentte motosiklet satışı yapan iş yerleri satışlarının önümüzdeki aylarda artarak devam etmesini bekliyor.

5

Trafikte pratiklik ve tasarruf gibi birçok açıdan avantajlı olan motosiklet kullanımı, bahar aylarının gelmesi ile arttı. Isınan havalar, motosiklet satışlarında hareketlenmelere sebep oldu.  Yüksek enflasyon ve kurdaki yükseliş nedeniyle otomobil fiyatlarının artması ve yakıt ücretlerindeki dengesizlikler daha ulaşılabilir bir mobilite aracı olan motosiklete talebi artırdı. 

Araba yerine motosiklet tercih eden vatandaşlar, bayilerde kalabalıklar oluşturdu. Şanlıurfa’da motosiklet satışı yapan bayiler şimdiden satışlara başladı. 

Motosiklet fiyatları 26 bin liradan başlayıp 2 milyon liraya kadar çıkabiliyor. Şanlıurfalılar ise motosiklet alırken ekonomik olanlarını tercih ediyor. Sigortadan muaf, B sınıfı ehliyetle de kullanılabilen motosikletler en çok rağbet görenler arasında.

Şanlıurfa’nın Karaköprü ilçesinde motosiklet firmasında satış danışmanlığı yapan Hüseyin Çömez sektörde yaşanan hareketliliği Gazete İpekyol’a anlattı.

Çömez, yaz aylarının yaklaşmasıyla motosiklete ilginin arttığını ifade etti. Ancak motosiklet fiyatlarında da maliyetlerden dolayı artış olduğunu belirten Çömez, bu durumdan dolayı bazı şikayetler aldıklarını da kaydetti.

Fiyatların artmasına rağmen motosikletlere olan talebin yüksek olduğunu söyleyen Çömez, bunun en büyük sebebinin otomobil fiyatlarının artması ve erişilemez hale gelmesi olduğunu da vurguladı.

 

“SEZON AÇILDI BİR YOĞUNLUK SÖZ KONUSU”

Sezonun açılmasıyla motosiklet satışlarında artış olduğunu belirten motosiklet satıcısı Hüseyin Çömez, şunları ifade etti:

“Sezon açıldı. Bir yoğunluk söz konusu. Motosikletler satılmaya başladı. Motosiklet almaya niyet edenler yaz aylarının gelmesi ve havanın düzelmesiyle motosiklet almaya başladılar. Fakat sektörde maliyetlerden dolayı fiyatların artışı söz konusu. Bununla ilgili şikayetler alıyoruz. Gerekli çalışmaları da bunlara göre yapıyoruz. Elimizden geldiği kadar tabii. Fabrikadan satışta pek fazla bir şey yapamıyoruz ama elimizden geldiğince alım şartlarını iyileştirmeye çalışıyoruz. Taksit fırsatı sunuyoruz.”

 

OTOMOBİL FİYATLARI MOTOSİKLETİ CAZİP KILIYOR

Çömez, fiyatları artan otomobilin erişilebilir olmaktan çıkması nedeniyle birçok kişinin motosiklete yöneldiğini de ifade ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Otomobil artık erişebilirliği zor bir araç olamaya başladı. İnsanlar artık kolay kolay otomobil alamıyor. Eskiden bir memur maaşıyla yavaş yavaş bir otomobil alabiliyordu. Ama şu an o durum söz konusu değil. Tabii otomobile ulaşamayan vatandaşlar motosiklete yöneliyor. Hem daha pratik hem yakıt yönünden daha ekonomik olduğu için daha fazla rağbet olmaya başladı.”

 

“MOTOSİKLETLER 26 BİN LİRADAN BAŞLIYOR”

Motosiklet fiyatlarının 26 bin liradan başlayıp, 2 milyon liraya kadar çıkabildiğini kaydeden Çömez, Şanlıurfalıların motosiklet alırken ekonomik olanlarını tercih ettiğini kaydetti. Çömez, “Biz de her bütçeye ve zevke uygun motosiklet mevcut. Motosikletlerimiz 26 bin liradan başlıyor elektrikli olanlar 2 milyon TL’ye kadar motosikletimiz mevcut. Şanlıurfa’da en çok ekonomik motosikletler tercih ediliyor. Sigortadan muaf, B sınıfı ehliyetle de kullanılabilen motosiklet istiyorlar. O motorlara biraz daha rağbet var“ diye konuştu. 

 

“HER KESİME HİTAP EDİYOR”

Motosikletlerin her kesime hitap eden bir araç olduğunu söyleyen Çömez, "Pratikliği, ekonomikliği ve zevke hitap etmesi nedeniyle motosikletler her yaştan ve kesimden insan tarafından kullanılıyor" diyerek sözlerini tamamladı.