Şanlıurfa’da gören gözlerine inanamadı! Fiyatı çakıldı, 130 TL’den 40 TL’ye kadar geriledi

Havaların ısınmasıyla birlikte yumurta fiyatlarında sert düşüş yaşandı. Ramazan öncesinde Şanlıurfa'da 130 liraya kadar yükselen 30’lu bir koli yumurtanın fiyatı 40-50 lira arasına kadar geriledi.

5

Piyasada yaklaşık 130 liraya satılan 30’lu bir koli yumurtanın fiyatı 40-50 liraya kadar geriledi.

Yumurta, yaz aylarında sıcak havalara maruz kaldığında kısa sürede bozulabilen bir ürün olmasıyla biliniyor. Bu durum, satıcıları elden çıkarmak için fiyatları düşürmeye teşvik ediyor. Çünkü muhafaza etmek de maliyetli olduğu için bazı satıcılar, ürünleri hızlıca satıp zarar etmekten kaçınıyor.

Bununla birlikte, tüketim alışkanlıklarının yaz aylarında değişmesi de yumurta talebini etkiliyor. İnsanlar sıcak havalarda hafif beslenmek istiyor ve kahvaltılarda daha az yumurta tüketiyorlar. Bazıları ise "Yazın yumurta yenmez, rahatsız eder" şeklinde bir kanıya sahip olmaları nedeniyle yumurta tüketimini daha da azaltıyorlar.

ŞANLIURFA’DA 40 TL’YE KADAR DÜŞMÜŞ DURUMDA

Şanlıurfa’daki semt pazararında bir koli yumurtanın fiyatı 40 liraya kadar düşmüş durumda. Bu düşüşün arkasında ise üretimin tüketimden fazla olması, Ramazan dönemindeki talebin azalması ve ihracattaki düşüş gibi faktörlerin olduğu da belirtiliyor.

TÜKETİCİLER NEFES ALDI, ÜRETİCİLER….

Yumurta fiyatlarındaki bu sert düşüş, tüketiciler için biraz nefes aldırırken, üreticiler ve satıcılar için ise zorlu bir dönemi işaret ediyor. Hem talep düşüşüyle başa çıkmak hem de ürünlerin bozulmasını önlemek için çeşitli stratejiler geliştirilmeye devam ediliyor.