Uşak'taki vakıf binaları tartışması Şanlıurfa'da da merak konusu: Büyükşehir Belediyesi STK'lara bina tahsis etti mi ?

Uşak Belediyesi, son seçimlerde yaşanan değişimle AK Parti'den CHP'ye geçmişti. Ancak, CHP'li yönetim, bazı belediye binalarının bedelsiz olarak TÜGVA ve ÖNDER gibi vakıflara tahsis edildiğini tespit etti. Uşak'taki tahsis tartışmalarının ardından Şanlıurfa’da merak konusu. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi de STK'lara bina tahsis etti mi? Tahsis edilen binaların durumu ve kira bedelleri ne? İşte detaylar…

5

Uşak’ta belediye binalarının sivil toplum kuruluşlarına (STK) bedelsiz tahsisiyle ilgili tartışmalar gündemi meşgul ediyor. Geçtiğimiz seçimlerde Uşak Belediyesi'nde yaşanan değişimle birlikte, CHP'li yönetim, bazı binaların AK Parti döneminde TÜGVA ve ÖNDER gibi vakıflara bedelsiz olarak tahsis edildiğini tespit etti. Ancak, bu tahsislerin geri alınması sırasında şaşırtıcı bir manzara ortaya çıktı. Tahsis edilen binada, tavandan dolaplara, raflardan masalara kadar birçok eşya kırılmış halde bulundu ve duvara "Bir gün mutlaka geri döneceğiz" yazılmıştı.

ŞANLIURFA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DE SİVİL STK’LARA BİNA TAHSİS ETTİ Mİ?

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin de STK'lara bina tahsis edip etmediği konusu merak konusu.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin de STK'lara bina tahsis ettiği biliniyor ancak hangi STK'lara tahsis edildiği, tahsis edilen binaların durumu ve kira ödenip ödenmediği gibi konularda net bir bilgi bulunmuyor. Bazı STK'ların kira ödediği bilinirken, hangi kuruluşlara ait oldukları belirsizliğini koruyor.

Kamuoyu, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin STK'lara yaptığı bina tahsisleri ve bu tahsislerle ilgili kira durumunu açıklamasını bekliyor. 

Şanlıurfa'da, belediyenin STK'lara tahsis ettiği binalar ve bu tahsislerin detaylarına dair resmi bir açıklama henüz yapılmış değil. Ancak, kamuoyu bu konuda netlik talep ediyor.