Şanlıurfa’da belediye başkanına istifa et çağrısı

DEM Parti'den seçildikten sonra partisinden istifa eden Mehmet Begit'in belediye başkanlığı görevinden de istifa etmesi çağrısında bulunan seçimde belediye eşbaşkanı olarak seçilen Berivan İlkaya Manas, “Birecik’te 22 bin seçmenin iradesi çalınmıştır. Bu eşine az rastlanır bir hırsızlıktır” dedi.

5

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Birecik İlçe Örgütü, 29 Nisan’da DEM Parti’den istifa eden Birecik Belediye Başkanı Mehmet Begit'in belediye başkanlığından istifa etmesi talebiyle basın açıklaması yaptı. 

Belediye binası önünde yapılan açıklamaya DEM Parti İl Örgütü yöneticileri, 31 Mart’ta partiden belediye eşbaşkanı olarak seçilen Berivan İlkaya Manas’ın yanı sıra yüzlerce kişi katıldı. 

Açıklamaya katılanlar “Hırsız Begit istifa et” sloganları atarken, "İrade gaspına hayır istifa et", "Hırsızlığa prim yok", "Belediye halkındır öyle kalacak" ve "Halk hakkı olanı almaya geldi" dövizleri taşındı. 

Berivan İlkaya Manas, “Birecik’te alenen 22 bin oy, 22 bin seçmenin iradesi çalınmıştır. Bu eşine az rastlanır bir hırsızlıktır” dedi. 

“Herkes bilsin ki bu halkın değil iradesini 3 kuruşunu bile kimseye yedirmeyiz” diyen Manas, “Halk hakkı olanı almaya geldi. Sen Mezralıları ve Asmanlıları hırsızlığına ortak etmeye çalışıyorsun. Mezralılar hırsızlığa karşı, Asmanlılar hırsızlığa karşı. DEM Partililer hırsızlığa karşı. Bütün Birecikliler hırsızlığa karşı” diye konuştu.

 

“ONURLU DAVRAN VE İSTİFA ET” 

Belediyenin halka ait olduğunun altını çizen Manas, “Bu belediye halkındır, yalanlarla çalamazsın, dolanlarla çalamazsın, yalan bayrak siyasetiyle çalamazsın. Onurlu davran ve istifa et. Bu işin başka çözümü yok. Birecik halkına yapılan ihanet Kamuoyuna her ne kadar bayrak poster diye gerekçelendirilse de ihanetin temelinde, yapılması muhtemel bir yolsuzluğu partimizin önlemesi olduğunu bütün halkımıza duyuruyoruz. Bu zat Birecik belediyesinin mallarını, dükkan ve arsalarının yani halkın mallarının satış yetkisini kendine istemiş ve meclis üyelerimiz kabul etmemiş, oy çoğunluğuyla red etmişlerdir. DEM Parti’de AKP belediye başkanıymış gibi davrananlara prim verilmemiştir, müsamaha gösterilmemiştir. Bu zat DEM partide hırsızlık yapamayacağını anlayınca partiden istifa etmiştir. Eşbaşkanlık, şeffaf ve halkçı yönetim başta olmak üzere partimizin yönetim ilkelerini ret eden ve verdiği sözleri tutmayan biri bu halkla yol yürüyemez. Bu halka söz veriyoruz. Sonuna kadar bunların karşısında halkımızın yanında duracağız” şeklinde konuştu. 

DEM Parti İl Eşbaşkanı Bekir Karakeçili de Birecik halkının iradesine sahip çıkacaklarını kaydetti.