Birecik'te meclis üyesinin DEM Parti'den istifa etmediği ileri sürüldü

Birecik Belediye Eşbaşkanı seçildikten sonra DEM Parti'den istifa eden Mehmet Begit’in birlikte istifa ettiklerini açıkladığı belediye meclis üyesi Ahmet Arar’ın istifa etmediği iddia edildi. Arar’ın, Begit’in istifasını açıkladığı toplantının içeriğinden bile haberdar olmadığı ileri sürüldü.

Birecik'te meclis üyesinin DEM Parti'den istifa etmediği ileri sürüldü

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nden (DEM Parti) belediye başkanı seçilen Mehmet Begit, 29 Nisan’da beraberindeki 4 belediye meclis üyesiyle istifa ettiğini duyurmuştu. 

Begit, o günkü basın toplantısında, “bayrak, Atatürk posteri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın posterine” müdahale edilmek istendiğini ileri sürerek DEM Partili belediye meclis üyeleri Mahmut Dirier, Sakıp Yaşar, Reşit Çelikhan ve Ahmet Arar'la partiden istifa ettiklerini açıklamıştı. 

Basın toplantısında Begit’in yanında yer alan ve istifa ettiği ileri sürülen Ahmet Arar’ın istifa etmediği, hatta basın toplantısının içeriğinden haberdar olmadığı iddia edildi.

 

ARAR: BEN İSTİFA ETMEDİM

Mezopotamya Ajansı’na konuşan Ahmet Arar, Begit’in yapılan basın toplantısının istifa ile ilgili olduğunu kendisine söylemediğini öne sürerek, “Mehmet Begit’in beraber istifa ettiğini iddia ettiği 4 kişiden biriyim. Ben istifa etmedim. Mehmet Begit benimle hiç konuşmadı, durumu bana anlatmadı” dedi. 

Basın toplantısından sonra Begit’in kendisinin de istifa etmesi için ikna etmeye çalıştığını iddia eden Arar, “Bana maddi ve manevi her türlü yardımcı olacağını söyledi ama ben kabul etmedim. Benim dışımda 4 farklı arkadaşa da teklifte bulunmuş ve onlarda kabul etmemişlerdir. Kabul eden 3 kişi kendisi ile birlikte istifa etti. İstifa etmemiz durumunda belediyede en iyi görevi vereceğini söyledi. İkna edemedi. Ben de onun vazgeçmesi için ikna etmeye çalıştım. Yapılan basın açıklamasını yayınlamaması için telkinde bulundum, kabul etmiyorum dedim. Daha sonra belediyeden çıkarak partime gittim. Ben partim ile yoluma devam ediyorum, partiliyim ve hiçbir zaman partimden vazgeçmeyeceğim” ifadelerini kullandı. 

Ahmet Arar, Mehmet Begit’in bir an önce istifa etmesi gerektiğini kaydetti.

Birecik'te meclis üyesinin DEM Parti'den istifa etmediği ileri sürüldü

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.