500 TL'lik banknot mu geliyor? Merkez Bankası başkanından önemli açıklama geldi

Türk lirasında yaşanan değer kaybının ardından birçok kesim 500 ve 1000 TL’lik yeni banknotların basılacağını ifade etmişti. Hatta bazı sosyal medya kullanıcıları yeni banknotların basıldığını iddia ederek görseller paylaşmıştı. Peki, yeni banknotlar çıkacak mı? Merkez Bankası Başkanı Karahan’dan konuyla ilgili çok önemli açıklama geldi.

500 TL'lik banknot mu geliyor? Merkez Bankası başkanından önemli açıklama geldi

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye'de yaşanan ekonomik kriz nedeniyle Türk lirasının değer kaybetmesinden sonra merakla beklenen 1000 TL’lik ve 500 TL’lik banknotların basımıyla alakalı Merkez Bankası Başkanı Dr. Fatih Karahan'dan açıklama geldi. Milyonlarca insanın merak ettiği 1000 TL ve 500 TL'lik banknotlar geliyor mu? 

Sosyal medya platformlarında ve resmi olmayan birçok kanaldan yeni banknotlarla ile alakalı görseller paylaşıldı. Gündemde geniş yer bulan bu görseller ve iddialara yanıt geldi.

500 TL'lik banknot mu geliyor? Merkez Bankası Başkanı Karahan'dan açıklama geldi

Merkez Bankası konuyla alakalı daha önce yaptığı açıklamalarda çalışma olmadığını belirtirken geçtiğimiz gün gerçekleştirilen enflasyon toplantısında Merkez Bankası,tarafından yeni banknotlarla ilgili dikkat çeken açıklama geldi.

 

YENİ BANKNOT İDDİALARIAN NOKTAYI KOYDU

Merkez Bankası Başkanı Dr. Fatih Karahan, 1000 TL ve 500 TL'lik banknotların basımıyla alakalı dikkat çeken açıklamayı yaptı

"Paranın kendisi ortada yokken buna uyumlu banknot makinesi nasıl oluyor bilmiyorum ama Genel olarak bu soru önemli bir soru. Yeni, daha büyük banknotlara ihtiyacımızın olup olmadığı birçok faktöre bağlı. Finansal analizlere, teknik olarak yapılan değerlendirmelere biz buna karar veriyoruz. Bu kapsamda tedavüldeki bütün kompozisyonlu değişimleri dikkate alıyoruz. Bunu dikkatle takip ediyoruz. Yaptığımız analizler sonucunda ihtiyaç görülürse gerekli adımları atacağız"

500 TL'lik banknot mu geliyor? Merkez Bankası başkanından önemli açıklama geldi

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.