Şanlıurfa’da otomatik vitesli aracı olanlar yandı! 100 bin TL ödemesi var

Şanlıurfa'da otomatik vitesli araç kullananlar için dikkat edilmesi gereken önemli uyarılar yapıldı. Uzmanlar, hatalı kullanımdan kaynaklı arızaların 100 bin TL'ye kadar mal olabileceğini belirtiyor.

Şanlıurfa’da otomatik vitesli aracı olanlar yandı! 100 bin TL ödemesi var

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

ŞANLIURFA- Otomatik vitesli araçlar son yıllarda oldukça popüler hale geldi. Kullanım kolaylığı ve konfor sunan bu araçlar, dikkatli kullanılmadığında ciddi hasarlara ve yüksek maliyetli onarımlara yol açabiliyor. Uzmanlar, Şanlıurfalı sürücüleri hatalı kullanımdan kaynaklı arızaların 100 bin TL'ye kadar mal olabileceğini belirterek uyarılarda bulundu.

Uzmanlardan otomatik vitesli araba kullanan sürücüler için önemli açıklamalar geldi. Bunu yapan araç sahipleri için ödemeleri gereken bedelin oldukça yüksek olabileceği bildirildi. Otomatik şanzımanlı araçların kullanımı giderek artarken, bu popülerlik beraberinde bazı riskleri de getiriyor.

Uzmanlar tarafından yapılan uyarılara göre, otomatik vitesli araçlarda en sık yapılan hatalar şunlar:

Kırmızı ışıkta vites değiştirmek: Kırmızı ışıkta beklerken vitesin "N" konumuna alınması ve frene basılması gerekir. Vitesin "D" konumunda tutulması veya el freninin yerine ayak freninin kullanılması şanzımana zarar verir.

Park ederken şanzımana aşırı yüklenme: Araç park edilirken el freninin çekilmemesi ve vitesin "P" konumuna alınması şanzımanda deformasyona neden olabilir.

Ani fren ve gaz kullanımı: Otomatik vitesli araçlarda ani fren ve gaz kullanımı şanzımana zarar verir. Yumuşak ve kademeli frenleme ve gazlama yapılmalıdır.

Şanzıman yağının ihmal edilmesi: Otomatik vitesli araçlarda şanzıman yağı periyodik olarak değiştirilmelidir. Aksi takdirde şanzıman aşınır ve hasar görür.

ŞANZIMAN TEMİZLİĞİ NASIL YAPILIR?

Otomatik şanzıman içerisindeki rahatsız edici kalıntı ve artıkları temizleyerek vites geçişlerinin sorunsuz gerçekleşmesini sağlar. Şanzımanların çalışma ömrünü uzatır. İçeriğindeki deterjan ve çözücü katık karışımı ile çamur ve vernik tarzı kalıntıları çözer, temizler.

OTOMATİK VİTES NEDİR?

Vites, bilindiği üzere otomobillerin hız ve çekişini ayarlamaya yarayan dişliler düzeneğidir. Otomatik vites ise bu geçişlerin araç tarafından kendi kendine idare edildiği ve sürücünün müdahalesine gerek duymayan bir sistemdir. Hatta vites geçiş anları bile sürücü tarafından hissedilmez.

 

Şanlıurfa’da otomatik vitesli aracı olanlar yandı! 100 bin TL ödemesi var

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.