AK Parti'de başkanların görevden alınma furyası başladı

AK Parti'de yerel seçim yenilgisinin ilk faturası il başkanlarına kesildi. Rize'nin ardından Adıyaman il başkanı da istifa ettiğini duyurdu. Kulislerde istifa anlamının görevden alınma anlamına geldiği konuşuluyor.

AK Parti'de başkanların görevden alınma furyası başladı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 ŞANLIURFA- 31 Mart yerel seçimlerinde kötü sonuç alan AK Parti’de fatura ilk olarak il başkanlarına kesildi.

Bugün sabah saatlerinde AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, Cumhurbaşkanlığı ve yerel seçim sonuçlarından dolayı istifa ettiğini açıklamıştı.

Rize’nin ardından bir istifa haberi de komşu il Adıyaman’dan geldi. 

Seçimlerde CHP Adıyaman Belediyesini AK Parti'den almasının ardından, AK Parti Adıyaman İl Başkanı Emrah Erkan Bulucu, partisinin genel merkezinden affını isteyerek istifa ettiğini duyurdu.

Bulucu istifa haberini şu sözlerle duyurdu:

"İl Başkanlığı görevini üstelendiğim süreçte herkesin de malumu olduğu üzere Adıyaman’ımız 6. Şubat felaketinden çıkmıştı. Görev tevdi edildikten sonra sorumluğumuz ne derece önemli ve hassasiyet istediğinin farkındaydık. Bu süreci dinamik bir şekilde yürütmek ve teşkilatımızı yeniden ayağa kaldırmak için yoğun bir gayretle o mobilazisayonu çok kısa süre içerisinde sağlayarak teşkilat olarak 14 Mayıs seçimlerine hazır hale geldik. Malum olduğu üzere halkımızın bizlere olan güveni ve teveccühü ile 14 Mayıs’ta büyük bir zafer kazandık.

Yine 28 Mayıs’ta tekrarlanan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de, büyük bir zaferle çıkmanın onurunu yaşadık. Yukarıda belirttiğimiz gibi bu kısa zaman dilimi içerisinde çok dinamik bir süreci yaşadık. Bir yandan vatandaşlarımızın, depremzedelerimizin sorunlarının çözülmesi için gayret sarf ederken diğer yandan mahalli idareler seçimleri için hazırlıklarımızı noksansız bir şekilde tamamladık. Adıyaman ilimiz genelinde özellikle ilçeler bazında büyük bir başarı söz konusu olsa da merkez ilçede hiç beklemediğimiz bir sonuçla karşı karşıya kalmamız bizleri derinden etkiledi.

Milletimizin verdiği karar demokrasiye inanan bir hareket olarak başımızın tacıdır. Bundan sonraki sürecin daha sağlıklı yürütülebilmesi için Partimizin bir neferi olarak, Genel Merkezimizden şerefle yürüttüğüm il başkanlığı görevinden affımı istirham ettim." 

Kulislerde istifa anlamının görevden alınma anlamına geldiği konuşuluyor.

AK Parti'de başkanların görevden alınma furyası başladı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.