Donald Trump, kripto para birimleriyle ilgili bir çalışma grubu oluşturulmasını öngören bir kararnameyi imzaladı.
Kararnamede, "Dijital Varlık Piyasaları Çalışma Grubu" adı verilen bir grubun kurulacağı ve bu grubun görevlerinin arasında dijital varlıklarla ilgili bir düzenleyici çerçeve hazırlamak ve ülke çapında dijital varlıklara dair bir strateji belirleyerek, ulusal bir dijital varlık stoğu oluşturmayı incelemek olduğu belirtiliyor.
Ayrıca, kararnameyle beraber kurumlara, dijital varlık piyasalarını etkilemesi muhtemel olan ve değiştirilmesi gereken düzenlemeler hakkında, çalışma grubuna önerilerde bulunmaları talimatı veriliyor.
Trump, seçim kampanyası esnasında ABD’yi “gezegenin kripto başkenti ve dünyanın Bitcoin süper gücü” yapma vaadinde bulunmuştu.
Trump’ın kararnameyi imzalamasının ardından kripto para piyasalarında yükseliş gözlemleniyor.
Lider kripto para birimi Bitcoin, Trump’tan önce 102 bin 191 dolarda işlem görüyordu. Kararın hemen ardından Bitcoin’in değeri 104 bin 972 dolara yükseldi. Altcoinlerde de yukarı yönlü hareketler olduğu görülüyor. Altcoin grubunun en büyüğü olan Ethereum ise kararname öncesinde 3 bin 197 dolarda bulunuyorken, kararın ardından 3 bin 370 dolara çıktı.
0 Yorum