Şanlıurfa, gıda üretiminde önemli bir dönüm noktasına geliyor. Yiğit Grup, 65 milyon dolar (2 milyar2 milyar 316 milyon 47 TL) yatırımla kurduğu dev tesisle, şehri makarna ve noodle üretiminin merkezi yapmayı hedefliyor.
ŞANLIURFA MAKARNA VE NOODLE ÜSSÜ OLACAK
Perilla markasıyla üretime başlayan Yiğit Grup, 30 bin metrekarelik dev alanda günlük 400 ton üretim kapasitesine ulaşarak sektörde iddialı bir konuma gelmeye hazırlanıyor.
Yeni kurulan fabrikada, irmik, proteinli makarna ve noodle çeşitleri üretilmeye başlandı. Bu ürünler, sadece yerel pazarda değil, yurtdışında da büyük bir talep görmesi beklenen kaliteli gıda maddeleri olarak dikkat çekiyor. Yiğit Grup, tesisin tamamlanmasıyla birlikte üretim kapasitesini arttırmayı ve bölgenin istihdamını güçlendirmeyi planlıyor.
2 milyar TL’lik dev yatırım, sadece yerel ekonomiye değil, aynı zamanda bölde çapında büyük bir ekonomik hareketliliğe yol açacak. Fabrikada, hem Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerine hem de dünya mutfaklarının en sevilen fast food yemeklerine uygun ürünler üretilecek.
Kaynak: HABER MERKEZİ
0 Yorum