"Çanakkale'den Gazze’ye Vatan" temalı resim yarışmasının değerlendirmesi tamamlandı. Yarışma, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İHH İnsani Yardım Vakfı Şanlıurfa Temsilciliği iş birliğiyle gerçekleştirildi. Değerlendirme sonucunda dereceye giren ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin eserleri belirlendi.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından oluşturulan jüri heyeti, İHH’nın gözetiminde yarışma eserlerini değerlendirdi. Şeffaf bir şekilde yapılan değerlendirme sonucunda dereceye giren öğrenciler ve eserleri tespit edildi. Dereceye giren eserler, 21 Şubat 2025 tarihinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde düzenlenecek olan resim sergisinde sergilenecek ve ödüller sahiplerine takdim edilecek.
Yarışmada ödüller şu şekilde dağıtılacak:
Birincilere: Tablet
İkincilere: Dijital kol saati
Üçüncülere: Resim çantası
Mansiyon ödülü alanlara: Hediye çantası
RESİM YARIŞMASININ KAZANANLARI
Dereceye giren öğrenciler aşağıdaki listededir:
İLKOKUL
1 Ceylanpınar-Şehit Mustafa Katırlı İlkokulu-Ahmet Burak Şahin
2 Karaköprü-Şehit Muhammed Fatih Safitürk İlkokulu-Halit Aras Şanal
3 Haliliye-Ahmet Yesevi İlkokulu-Mesut Bozancı
Mansiyon-Hilvan-Çimdeli İlkokulu-Sueada Güzel
ORTAOKUL
1 Eyyübiye-Mustafa Vedat Mutlu Ortaokulu-Melis Kübra Dokmak
2 Hilvan-Hilvan Bahçelievler Ortaokulu-Zeliha Yetkin
3 Viranşehir-Ekindöver Ortaokulu-Ruken Güneş
Mansiyon-Haliliye Şair Nabi Ortaokulu-Lale Demir
LİSE
1 Karaköprü-Kazancı Bedih Güzel Sanatlar Lisesi-Yaren Su Taşık
2 Suruç-Fethi Şimşek Kız Anadolu Lisesi-İrem Baz
3 Eyyübiye- Tes-İş Anadolu Lisesi- Aysima Çiçek
Mansiyon-Viranşehir-Karacadağ Anadolu Lisesi-Ali Can Şen
İHH Şanlıurfa İl Temsilcisi Behçet Atila konu ile ilgili olarak şunları söyledi:
“Bu yarışmadaki amacımız geleceğimiz olan çocuklarımızın, gençlerimizin; tarih, coğrafya, ümmet ve memleket bilincini pekeştirmek, emperyalist ve siyonist zalimler karşısında mazlumlarla beraber olmak ve bu mazlum coğrafyalara dikkat çekmek, yapılan zulümleri unuturmamaktır. Özellikle Gazze’de son 1.5 yılda yapılan katliam ve soykırıma dikkat çekmektir. Başta Milli Eğitim müdürlüğümüz olmak üzere Muharrem Çelik hoca ve yarışmada emeği geçen öğretmenlerimize, öğrencilerimize hassaten de yarışmaya eserleri ile bilfiil katılan öğrencilere teşekkür ederim. Dereceye giren öğrencilerimizi de tebrik ederiz, hediyelerini en kısa zamanda bir programla takdim edeceğiz ve bu tür yarışma ve etkinliklerimiz de devam edecektir inşaallah.”
Yarışmayı koordine eden İl Milli Eğitim AR-GE biriminde görevli eğitimci Muharrem Çelik de, yarışmaya ilgi gösteren tüm okul, öğretmen, öğrenci ve velilere teşekkür etti. Çelik, "Bu yarışmaya olan yoğun ilgi hem yarışma adına hem sanat adına hem de memleket sevgisi adına oldukça sevindiricidir. Emeği geçen herkese teşekkür ederim." dedi.
Kaynak: HABER MERKEZİ
0 Yorum