Diyarbakır’da 8 yaşındaki Narin Güran’ın öldürülmesine ilişkin davada önemli bir gelişme yaşandı.
26 Aralık’ta görülen duruşmada, mahkeme anne Yüksel, ağabey Enes ve amca Salim Güran’ı "çocuğu kasten öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırmıştı. Sanık Nevzat Bahtiyar ise "suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme" suçundan 4 yıl 6 ay hapis cezası almıştı.
Ancak, gerekçeli kararın açıklanmasının ardından Diyarbakır Barosu ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Bahtiyar’a verilen cezanın bozulması için istinaf başvurusu yapmıştı. Ayrıca, diğer üç sanığın avukatları da müvekkillerine verilen cezaların indirilmesi amacıyla istinaf yoluna gitmişti.
Mahkeme, başvuru dilekçelerinin ardından dosyayı Diyarbakır Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi’ne göndermişti. Şimdi ise istinaf mahkemesindeki yargılamanın önümüzdeki günlerde başlaması bekleniyor.
Kaynak: HABER MERKEZİ
0 Yorum