reklam alanı

Ağız bakımını ihmal etmeyin! Kalp krizi riskini 9 kat arttırıyor

Dişlerinizi fırçalamamak, kalp sağlığınız için ciddi tehlikeler yaratabilir. Diş hekimliği uzmanı Dr. José Nart, dişlerinizi düzenli olarak fırçalamamanın, kalp krizi riskini önemli ölçüde artırabileceğini belirtti. Nart, özellikle şiddetli periodontitis hastalarının kalp krizi geçirme riskinin dokuz kat arttığını vurguladı

Ağız bakımını ihmal etmeyin! Kalp krizi riskini 9 kat arttırıyor

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uzmanlar, ağız hijyeninin kalp damar sağlığıyla olan kritik bağlantısının pek çok kişi tarafından yeterince bilinmediğini vurguluyor. Bir diş hekimi, basit bir tuvalet alışkanlığını atlamanın kalp krizi geçirme riskini dokuz kat artırabileceğini belirtti.

Medya Tava’da yer alan habere göre,  Diş eti hastalıkları, özellikle periodontitis, dişlerimizi destekleyen doku ve kemiğe zarar veren, tedavi edilmediğinde diş kaybına yol açabilen ciddi bir enfeksiyondur. Çoğumuz dişlerimizi günde iki kez fırçalamayı alışkanlık haline getirmişken, aslında bu davranışın kalp sağlığımız açısından ne kadar kritik olduğunu çoğu zaman gözden kaçırıyoruz.

Diş hekimliği uzmanı Dr. José Nart, dişlerinizi fırçalamamanın kalp açısından ciddi tehlikelere yol açabileceğini ifade etti. Dr. Nart, özellikle şiddetli periodontitis hastalarının kalp krizi geçirme riskinin dokuz kat arttığını açıkladı.

Diş eti hastalıkları sadece diş sağlığını değil, aynı zamanda vücudun genel sağlığını da etkileyebilir. Diş eti hastalıkları, vücutta sistemik bir iltihaplanmaya neden olabilir ve bu durum, diyabet, Alzheimer gibi hastalıklarla ilişkilendirilebilir. Dr. Nart, diş eti hastalıklarıyla ilişkili bakterilerin, arterlerin iç tabakasına zarar vererek, plak oluşumunu tetikleyebileceğini ve bunun da kardiyovasküler hastalıkların gelişiminde önemli bir rol oynadığını belirtti.

 

Ağız bakımını ihmal etmeyin! Kalp krizi riskini 9 kat arttırıyor

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.