EYYÜBİYE- Şanlıurfa'daki sağlık sorunları Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal tarafından gündeme taşındı.
Vekil Tanal, Eyyübiye İlçesinde bulunan Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden bir görüntü paylaştı. Görüntülerde; hastane koridorunda kalabalık arasında baygınlık geçiren bir kadın ve kadına yakınlarının müdahalede bulunduğu görüldü. Vekil Tanal görüntüleri “Şanlıurfa’da sağlık hakkı çökertildi!” diyerek paylaştı.
Dahiliye branşında sağlık hizmetine ulaşılamadığını söyleyen Vekil Tanal randevu sorununa da şu sözlerle dikkat çekti:
“800 Yataklı Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, özellikle İç Hastalıkları (Dahiliye) bölümünde halk sağlık hizmetine ulaşamıyor! Aylarca süren randevu kuyrukları, iptal edilen muayeneler ve kapısından dönülen hastalar bu iktidarın eseridir! Anayasa’nın 56. maddesi uyarınca ‘herkes sağlıklı bir çevrede yaşama ve sağlık hizmetlerinden yararlanma hakkına sahiptir.’ Ancak AKP iktidarı, Şanlıurfa halkının bu hakkını fiilen ortadan kaldırmıştır! Şanlıurfa halkı kendi vergisiyle ayakta duran hastaneye giremiyor! Devlet hastanesi, yoksulun giremediği saraya dönüştürüldü! Sağlık hizmetinin piyasalaşması, vatandaşın yaşam hakkına kast etmektir! Bu bir yönetim zafiyeti değil, anayasal suçtur! Şanlıurfa halkı sahipsiz değildir! Bu adaletsizliğin, bu vurdumduymazlığın hesabı sandıkta da, hukuk önünde de sorulacaktır!”
Kaynak: Vejdi Uluç
0 Yorum