CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, 20 Nisan Pazar günü Birecik’e yaptığı ziyaretin ardından bazı iddiaları dile getirmişti.
Tanal Birecik Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) bazı usulsüzlüklerin yapıldığını iddia ederek, bu konuda kamuoyunun dikkatini çekmişti.
Bu açıklamanın ardından Birecik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sadettin Bilgin, Tanal’ın yaptığı açıklamaya tepki gösterdi.
OSB VE ODADAN KİM BEŞ KURUŞ YEMİŞSE BEŞ BİN PARÇAYA BÖLÜNSÜN
Yazılı bir açıklama yapan Bilgin, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Sayın Milletvekilim yılda bir Birecik'e gelerek araştırmadan soruşturmadan 20.04.2025 tarihinde Birecik hakkında ön yargılı davranmaktasınız. Bahsettiğiniz konuları OSB yatırımcılarından sorarak bilgi aldınız mı? Öyle bir ortaklık söz konusu değildir. Bilgi almadan araştırılmadan yanlış konuşmalarınız Birecik'e ve OSB'deki yatırımcılara zarar vermektedir. OSB hakkında yanlış bilgilendirmeniz doğru değildir. Yolsuzluk olan yerleri araştırarak söylemelisiniz. 1985 yılından beri Ticaret ve Sanayi Odası başkanlığı yapmaktayım. OSB'nin kuruluşunu da ben yaptım. Bugüne kadar yönetimim ve müteşebbis üyelerim görevimiz boyunca maaş ve huzur hakkı almamaktayız. OSB'den ve Odadan kim beş kuruş yemişse beş bin parçaya bölünsün. Yalan söyleyip iftira atan de beş bin parça olsun. Tarafsız ve bağımsız çalışmaktayım. Her partiden meclis üyelerim var. OSB'de herhangi bir haksızlık ve yolsuzluk yapılmamaktadır. Haksızlık ve yolsuzluk yapana da müsaade etmeyiz. Mahmut Mirkelam'ın ve M.Faruk Pınarbaşı'nın OSB'de yolsuzluk yaptıklarını söylüyorsunuz. Ama ne yazık ki Mahmut Mirkelam ve M.Faruk Pınarbaşı yolsuzluk yapmamaktadır ve yapana da müsaade etmemekteyiz. Mahmut Mirkelam ve M.Faruk Pınarbaşı'nın OSB'de bir ihtiyaçları yoktur. Bilgilerim bundan ibaret olmaktadır tarafınıza arz ederim.”
Kaynak: Ahmet Hakkı Ak
0 Yorum