reklam alanı

Şanlıurfa’daki kuyumcularda yeni dönem! Altına güvenlik takibi

Şanlıurfa kuyumculuk sektörü, 2025 düğün sezonu öncesi Türkiye genelinde tüm kuyumcularda altın satışlarına barkod sistemi uygulamaya hazırlanıyor.

Şanlıurfa’daki kuyumcularda yeni dönem! Altına güvenlik takibi

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa kuyumculuk sektörü, 2025 düğün sezonu öncesinde önemli bir yeniliğe imza atmaya hazırlanıyor. Türkiye genelinde kuyumcularda satılan altınlar, barkod sistemiyle takip edilecek. Bu adım, özellikle son yıllarda artan sahte altın vakalarına karşı tüketiciyi korumayı amaçlıyor.

Ankara Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Timuçin Sönmez, barkod sisteminin tüm Türkiye'deki kuyumcularda uygulanacağını açıkladı. Sönmez, bu uygulamanın sahte altınların piyasada dolaşımını engellemeyi hedeflediğini belirterek, Darphane iş birliğiyle karekod ve filigran sistemlerinin tüm ürünlerde zorunlu hale geleceğini vurguladı. Böylece, her bir altın ürünü üzerine özel bir barkod etiketi yapıştırılacak ve altınlar elektronik ortamda takip edilebilecek.

Düğün sezonunun yoğun geçtiği yaz aylarıyla birlikte, Şanlıurfa ve diğer illerde kuyumcularda alışveriş hareketliliği artıyor. Tektaş yüzükten alyansa, bilezikten çeyrek altına kadar pek çok altın ürünü rağbet görüyor. Bu dönemde, güvenilir ve kaliteli ürünlere ulaşmak, tüketicilerin öncelikli isteği haline geliyor.

Eylül ayında Ticaret Bakanlığı iş birliğiyle düzenlenecek çalıştayda, barkod sisteminin daha resmi hale getirilmesi ve yetki belgesi olmayanların kuyumculuk faaliyetlerinde bulunmasının engellenmesi bekleniyor. Bu yenilikle, sektördeki güvenlik önlemleri daha da güçlendirilerek, tüketicinin hakları korunmuş olacak.

 

Şanlıurfa’daki kuyumcularda yeni dönem! Altına güvenlik takibi

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.