Son dönemde Türkiye siyasetinde milletvekili transferleri dikkat çekici şekilde artış göstermeye başladı.
AK Parti’ye katılan isimler arasında, daha önce farklı partilerde siyaset yapmış İdris Nebi Hatipoğlu, Suat Pamukçu, Seyithan İzsiz, Nedim Yamalı, Ersagun Yücel, Serap Yazıcı ve Kürşad Zorlu gibi tanınmış siyasetçiler yer aldı. Öte yandan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) saflarına geçen isimler arasında ise Cemal Enginyurt, Bilal Bilici, Aykut Kaya, Nimet Özdemir, Ümit Özlale, Adnan Beker, Mehmet Salih Uzun ve Seda Kaya Ösen gibi farklı siyasi geçmişe sahip milletvekilleri dikkat çekiyor.
Gazeteci Abdulkadir Selvi, yaz döneminde AK Parti ile CHP arasında milletvekili transferlerinin yaşanabileceğini öne sürdü.
Abdulkadir Selvi, dünkü köşe yazısında vekil istifalarına ilişkin çarpıcı kulis bilgisini paylaştı. Selvi, “Küçük partiler anlamsız hale gelirken yeni döneme ilişkin politika üreten partiler güçleniyor. Siyasetin tavanında yaşanan bu gelişmeler bir süre sonra milletvekili geçişlerine de yansıyacak. Siyaset hız kesmeden devam edecek. Hatta yaz aylarıyla birlikte küçük partilerden AK Parti ve CHP’ye geçişlerin artması bekleniyor” ifadelerini kullandı.
Kaynak: HABER MERKEZİ
0 Yorum