reklam alanı

Jandarmadan 2,5 milyar TL’lik dolandırıcılık çetesine darbe!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Aydın merkezli 11 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda, aralarında elebaşı K.U. ve H.İ.K.'nin de bulunduğu 35 organize suç örgütü üyesinin yakalandığını açıkladı. Suç örgütünün hesaplarında toplam 2,5 milyar liralık para trafiği tespit edildi.

Jandarmadan 2,5 milyar TL’lik dolandırıcılık çetesine darbe!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Aydın merkezli 11 ilde organize suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonlarda, aralarında elebaşı K.U. ve H.İ.K’nin de bulunduğu 35 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şüphelilerin sosyal medya platformları üzerinden irtibat kurdukları vatandaşları sahte borsa uygulamalarına yönlendirerek dolandırdıklarını, elde ettikleri suç gelirlerini ise sözde yatırım, finans ve kripto danışmanlığı adı altında kurdukları paravan şirketler aracılığıyla akladıklarının tespit edildiğini belirtti.

300 MİLYON LİRALIK MAL VARLIĞINA EL KONULDU

Jandarma tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda, hesaplarında 2,5 milyar liralık işlem hacmi bulunan suç örgütünün iki elebaşı dahil 35 üyesi yakalandı. Şüphelilerden 33'ü tutuklanırken, biri hakkında adli kontrol kararı verildi, bir diğerinin işlemleri ise sürüyor.

Aydın merkezli olarak Hatay, İstanbul, Bursa, Diyarbakır, Mardin, Muğla, Antalya, İzmir, Niğde ve Sinop’ta eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonlarda; “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak”, “bilişim sistemlerini kullanarak nitelikli dolandırıcılık” ve “suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama” suçlarından soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Operasyon kapsamında şüpheli şahıslara ve şirketlerine ait yaklaşık 300 milyon TL değerinde 10 araç, 16 arsa, 2 ev ile 814 banka ve 35 kripto para hesabına el konuldu. Ayrıca çok sayıda belge, doküman ve dijital materyal de ele geçirildi.

Jandarmadan 2,5 milyar TL’lik dolandırıcılık çetesine darbe!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.