reklam alanı

"Yabancı görmüyoruz" diyerek sahiplendi: Halfeti'den sonra Gaziantep’in gözünü diktiği ilçe!

Daha önce Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesini sahiplenen Gaziantep’in bu kez Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesine göz dikmesi tepkilere yol açtı.

"Yabancı görmüyoruz" diyerek sahiplendi: Halfeti'den sonra Gaziantep’in gözünü diktiği ilçe!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın geçtiğimiz günlerde Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesiyle ilgili yaptığı açıklamalar, bölgede yeni bir tartışma başlattı. Yılmaz'ın "Pazarcık'ı Gaziantep'e bağlayacağız" ve "Pazarcık demek Gaziantep demek" şeklindeki sözleri, Kahramanmaraş halkının tepkisini çekti. Bu olay, akıllara Gaziantep'in daha önce Şanlıurfa'nın tarihi Halfeti ilçesini sahiplenme girişimini getirdi.

Gaziantep’in Şehitkamil İlçesi Koçlu Köyü ile Kahramanmaraş’ın Pazarcık İlçesi Hürriyet Mahallesi arasındaki ulaşımı 54 kilometreden 3 kilometreye düşüren yol çalışması sonrası bölgeyi ziyaret eden Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, ziyaretinde kullandığı ifadelerle tartışma konusu oldu. 

Vatandaşlarla sohbeti sırasında “Mahkanlı’yı yaptığımız yolla Pazarcık’a bağladık, daha sonra da Pazarcık’ı Gaziantep’e bağlayacağız” diyen Yılmaz, şu sözleri kullandı; “Pazarcık demek Gaziantep demek, Gaziantep demek Pazarcık demek. Pazarcık’ı biz yabancı bir yer olarak görmüyoruz, memleketimiz olarak görüyoruz. İnşallah yarın bir gün en büyük isteklerimizden bir tanesi Pazarcık’ın Gaziantep’e bağlanmasıdır.” dedi.

HALFETİ’DE DE BENZER DURUM YAŞANMIŞTI

Gaziantep'in bu "sahiplenme" girişimleri ilk değil. Daha önce de Şanlıurfa'ya bağlı, turistik önemi yüksek olan Halfeti ilçesini kendi sınırları içinde gösterme çabaları, kamuoyunda benzer bir tepkiye yol açmıştı. Yoğun eleştiriler üzerine Gaziantep bu tutumdan vazgeçmek zorunda kalmıştı. Bu durum, Şanlıurfa halkı arasında da uzun süre gündemden düşmemişti.

"Yabancı görmüyoruz" diyerek sahiplendi: Halfeti'den sonra Gaziantep’in gözünü diktiği ilçe!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.