Adalet Bakanlığı, ekim ayında Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulacak 11. Yargı Paketi kapsamında, suça karışan çocuklara yönelik yeni düzenlemeler hazırladı. Özellikle son yıllarda artan silahlı saldırılar ve 15-16 yaşlarındaki çocukların suç örgütlerinde yer alması, yeni adımların atılmasına neden oldu.
Habertürk'ten Fevzi Çakır'ın haberine göre, yeni düzenlemeyle birlikte, ağır suçlara karışan 18 yaş altındaki çocuklar için uygulanan yaş indirimi kaldırılacak. Kasten öldürme, silahlı saldırı gibi ağır suçlarda, çocuklar da yetişkinler gibi ceza alacak.
Pakette yer alacak bir diğer madde ise ailelere yönelik olacak. Çocuğunu suça sürükleyen ya da bu duruma kayıtsız kalan ebeveynlere de cezai yaptırımlar getirilecek. Ayrıca, çocukları suça iten durumlara karşı önlem almayan kamu görevlileri hakkında da sorumluluk doğacak.
Yeni yasama döneminin başlamasıyla birlikte 11. Yargı Paketi’nin Meclis gündemine alınması bekleniyor.


0 Yorum