Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde, Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi. İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen programda, Filistin’e destek amacıyla Suruç Meydan Park’ta “Yerli Ürünleri Tercih Et, Boykot Ürünlerine Hayır De” temalı bir stant açıldı.
Etkinlikte, vatandaşlara yerli ürünlerin önemi, boykot edilmesi gereken markalar ve bu konudaki farkındalığın artırılması amacıyla bilgilendirici broşürler dağıtıldı. Din görevlileri de stantta vatandaşlarla birebir iletişim kurarak sorularını yanıtladı ve bilinçlendirme çalışmaları yaptı.
Suruç İlçe Müftüsü Mehmet Salih Eren, Mevlid-i Nebi Haftası’nın sadece Peygamber Efendimizi anmakla kalmayıp, onun adalet ve mazlumdan yana duruşunu da hatırlatmayı amaçladığını belirtti. Eren, “Filistinli kardeşlerimizin maruz kaldığı zulme karşı sessiz kalmamak için bu çalışmayı gerçekleştirdik. Hem yerli üretimi desteklemeyi hem de zalimlere ekonomik destek veren ürünlerden uzak durmayı teşvik ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Yoğun ilgi gören stant, 8-10 Eylül tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.


0 Yorum