Şanlıurfa’nın Karaköprü ilçesi Doğukent Mahallesi’nde yer alan taşınmazlar, önce “Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi” alanı olarak planlanmıştı. Daha sonra yapılan imar planı değişikliğiyle konut alanına dönüştürülmesi, Şehir Plancıları Odası (ŞPO) Şanlıurfa İl Temsilciliği’nin tepkisini çekti.
ŞPO, bu değişikliğin hukuka aykırı olduğunu belirterek dava açmış ve Danıştay ilk davada değişikliği iptal etmişti.
CUMHURBAŞKANLIĞI KARARNAMESİ VE YENİ DAVA
Danıştay kararı sonrası aynı alan, Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle tekrar konut alanı olarak planlandı. Bunun üzerine ŞPO, kararı yeniden yargıya taşıdı ve ikinci bir hukuki süreç başlattı.
ŞPO’nun açıklamasına göre, söz konusu dava sonucunda mahkeme yeniden ŞPO lehine karar verdi. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
“Daha önce odamızın açtığı dava sonucu Danıştay kararı ile usulsüzlükleri tescil edilen, bu şehrin hastane alanlarını gasp eden imar planları; Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile tekrar onanmış, odamızca yeniden yargıya taşınmıştı. Halkımıza müjdemiz; TEKRAR kazandık!”
ŞEHİR PLANCILARI ODASI’NDAN MESAJ
ŞPO, ayrıca şu açıklamayı paylaştı:
“Şehir Plancıları odası olarak; Şehrimizi yaşanılamaz kılacak her işlemin takipçisi olduk ve olacağız. Şehri obezleştiren, betona boğan, yarınlarını çalmaya teşebbüs eden; rant odaklarının karşında durmaya, şehrimizin ve halkımızın hakkını savunmaya devam edeceğiz. Hayırlı olsun.”
Kaynak: Haber Merkezi

0 Yorum